Преживяхме Хелоуин и докато чистим парчетата разплескана тиква от пода в кухнята, решихме да обърнем внимание на един силно впечатляващ проект, за който досега не бяхме писали нищо. Очакваме филмът да е поредното попълнение в съживяването на качествените незавизими хорър филми, които изгледахме през изминалата година.

За раздвижването в хорър жанра сме писали неведнъж. След стегнатия и ефективен „It Follows“ и атмосферния „The Witch” получихме стилизиран подарък от Николас Уиндинг Рефн под формата на „Неоновият демон”, за който дори записахме видео ревю. Доволни сме, защото се бяхме уморили да гледаме слаби римейки, ненужни продължения и дразнещи имитации на found footage подходът, който се наложи от „Проклятието Блеър” насам, чието продължение се завъртя наскоро в кината.

Всичкото това наслояване на качествени продукции ни предизвиква да се ровим за заглавия, които често минават под радара. Такъв е дебютът „The Eyes of My Mother” на Ник Пеш, който получи чудесни отзиви на тазгодишния фестивал в Сънданс. Историята се фокусира върху младо момиче, което след травматизираща среща, заключва убиец в плевнята и формира с него странно приятелство. Предлагаме ви един позакъснял трейлър и сцена от филма, която излезе вчера:

Изглежда наистина като нещо специално. Единственото ни притеснение е, че на места трейлърът понамирисва на фестивална претенция и силно се надяваме да не останем разочаровани. По линия на атмосферата се сетихме за един друг силен дебют от тази година – „Детството на един водач” на Брейди Корбет. „The Eyes of My Mother”, разбира се, е доста по-различен филм, но най-вероятно ще ни изпили нервите по сходен начин.

Предлагаме ви да прочетете един по-подробен синопсис:

В отдалечена ферма майка, бивш хирург от Португалия, учи дъщеря си Франсиска да разбира анатомията на човешкото тяло и да не се плаши от смъртта. Един следобед, мистериозен гост разбива идилията на семейния живот на Франсиска. Дълбоко травматизирано, момичето открива, че в нея се събужда уникално любопитство. Въпреки че се грижи за глухонемия си баща, самотата на Франсиска и наранената й природа се появяват години по-късно, когато нуждата й за връзка със света наоколо придобива мрачна форма.

Предлагаме ви няколко снимки и официалния плакат:

eyes-of-my-mother the-eyes-of-my-mother the-eyes-of-my-mother-image the-eyes-of-my-mother-nicolas-pesce eyesofmother

В заключение изровихме интервю с режисьора и актрисата Кика Магалаес, в случай, че имате интерес:

Премиерата на „The Eyes of My Mother” е на 2 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Въпреки че се грижи за глухонемия си баща, самотата на Франсиска и наранената й природа“ – ето оттук верно понамирисва на фестивална претенция 🙂

    Иначе трейлърът е доста въздействащ.