Преди няколко години ви съобщихме, че Ридли Скот подготвя екранизация на романа на Дон УинслоуThe Cartel” и има шанс Леонардо ДиКаприо да участва, но както толкова често става, с обявяването на проекта приключиха всякакви новини за него и бързо стана ясно, че нещата са се разпаднали.

Сега научаваме, че „The Cartel“ все пак ще стигне екраните ни, но под малко по-различна форма, която обаче може да е по-подходяща за историята – FX Networks обявиха, че са закупили правата за екранизирането на романа, както и на двете други книги от „The Cartel“ трилогията, „The Power of the Dog“ и новата „The Border“.

FX ще екранизират трите книги под формата на сериал за DEA агента Арт Келър и войната срещу мексиканските наркокартели, като Дон Уинслоу ще е изпълнителен продуцент, заедно с Шейн Салерно, който ще е сценарист на пилота. Салерно, който и преди е работил с Уинслоу и то неведнъж, явно е една от движещите сили на проекта, защото неговото име се споменаваше още през 2015, заедно с това на Ридли Скот.

Скот също остава част от „The Cartel“, но само като изпълнителен продуцент и не се очаква да има кой знае какво участие. Дон Уинслоу и Шейн Салерно ще са тези, които „оформят и поддържат сериала“ според информацията на Deadline, но тепърва се очаква да разберем кой ще е шоурънър. Любопитни сме и кого ще видим в главната роля на агент Келър, но за кастинга все още няма никаква информация, дори и слухове.

Още не се знае и кога ще е премиерата на „The Cartel“ или поне кога ще почнат снимките на пилота, но предполагаме, че доста скоро ще се изяснят всички въпроси и очакваме това да е един от приоритетните сериали на FX.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *