Майкъл Шанън безспорно е един от любимите ни актьори и за наша радост (и на милионите му фенове по света), човекът просто не спира да работи – последно го гледахме във „Формата на водата“, нямаме търпение да го видим в „451 градуса по Фаренхайт“ на НВО и в мини-сериала „Waco”, а има и още няколко интересни проекта, някои от които вече са готови, а други тепърва ще се надяваме да гледаме. А сега идва още една отлична новина – Шанън ще участва в „Малката барабанчица“ („The Little Drummer Girl“) на Парк Чан-Уук („Oldboy”, „Thirst”, „Stoker”, „Слугинята“), телевизионната екранизация на романа на Джон льо Каре.

Шанън се присъединява към Флорънс Пю („Lady Macbeth”) и Александър Скарсгард („True Blood“, „Легендата за Тарзан“) и ще изиграе израелския майстор шпионин Курц. Ако не сте чели романа, официален синопсис може да намерите по-долу, но първо вижте какво казва за Шанън режисьорът:

Първия път, когато гледах Майкъл, беше като един от гениалните актьори, които направиха толкова прекрасни роли в „Пътят на промените“. И оттогава съм му фен. Смятам, че Майкъл ще е идеалният Курц – мъж, белязан от историята и носещ прекалено тежко бреме на плещите си, израелски „капитан Ахав“, обсебен от най-опасния и недостижим противник.

Изпълнителните продуценти от The Ink Factory Саймън и Стивън Корнел допълват:

Майкъл е актьор от най-висок калибър и с радост го приветстваме в звездния екип, който този проект събира. Под режисурата на ненадминат творец и в компанията на двама също толкова динамични актьори – уверени сме, че той ще пресъздаде сложната комбинация от напрежение и достойнство, които Курц излъчва.

Съгласни сме, че Шанън ще е идеален Курц, въпреки че не сме чели романа – просто досега не се е намерила роля, която да му се опре, едва ли тази ще е първата. А сега, ето го обещания синопсис на романа.

Палестински бомбаджия е убил израелски дипломат и неговото семейство. Израелският план за неговото неутрализиране е доста сложен и включва американската актриса Чарли, която е прелъстена от израелския агент Бекър и вербувана да се внедри като приятелка на брата на бомбаджията, след като Израел го залови и убие. Чарли попада в свят, където започва като актриса, след това става шпионин, после е тренирана от палестинците за партизанин и накрая е изпратена да достави бомба. Тя не знае докъде трябва да стигне в своето превъплъщение и доколко трябва да се откаже от себе си.

Малката барабанчица“ („The Little Drummer Girl“) ще се финансира от The Ink Factory с партньорството на 127 Wall и ще се копродуцира от BBC и AMC, които са отговорни за „The Night Manager“, отново екранизация по Льо Каре. Продуцент е Лора Хейстингс-Смит („Хауърдс Енд“, „Макбет“), а Саймън и Стивън Корнел са изпълнителни продуценти наравно с Джон льо Каре, Мона Куреши, Джо Тсаи, Артър Уанг и Уонджо Юнг.

В постепенно нарастващия актьорски екип засега са Флорънс Пю, Александър Скарсгард и Майкъл Шанън. Премиерната дата все още не е известна, но се очаква през 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *