Неусетно почти се изнизват годините и след като филмовата интерпретация на хитовия мюзикъл „Mamma Mia!” предизвика фурор през 2008, идва време за… втора част през 2018! Сигурни сме, че няма учудени, нито озадачени – формулите за успех и печалби са измислени за да се спазват, а и когато се оказва, че има руси девойки с желание да пеят – „Here (We)They Go Again”.

Снимките са приключили, целият екип е превъзбуден и изключително щастлив от участието си в това „удивително” приключение, а феновете на ABBA и познатата захарна феерия могат да си отдъхнат – ще получат още от същото! И все пак „гвоздеят на програмата” най-вероятно ще се окаже… бабата – хвърлете поглед на първия трейлър на „Mamma Mia! Here We Go Again” и бъдете особено внимателни на финала.

Дълго чаканото продължение включва връщане във времето на младостта! Дона и „the Dynamos”, изиграни в оригиналния филм от Мерил Стрийп, Кристин Барански и Джули Уолтърс, ще получат своите завидно млади алтер-его-персонажи, като в ролите ще видим Лили Джеймс, Джесика Кийнън Уин и Алекса Дейвис. В първия „Mamma Mia!”, базиран на бродуейския мюзикъл по песни на легендарната шведска група, участва и Аманда Сейфрид в ролята на Софи – бъдеща булка, която иска да узнае кой всъщност е нейния баща, и кани на сватбата си трима любими мъже на нейната майка – в ролите Колин Фърт, Пиърс Броснан и Стелан Скарсгард. В персонажа на шантавата й, свободолюбива и… музикална майка Дона се превъплъщава винаги готовата за предизвикателства Мерил Стрийп. Според самата Сейфрид, въпреки първоначалните й сериозни резерви, продължението се е получило даже по-добро от оригинала, „защото историята притежава по-голяма дълбочина, която идва с развитието на образите във времето”.

Дали момичетата в музикалния купон не са заслепени от прекалено много слънце, отразено в кристалните морски вълни – в това не можем да сме сигурни. Ясно е обаче, че целокупното зрителско воинство, което се прекланяше (и продължава) пред фееричността на оригиналния мюзикъл, ще даде шанс и на продължението му (с прословутото връщане във времето и опит за започване на историята отначало) – и съвсем скоро може да очакваме купища рекламни материали. За момента ще пуснем и едно кратичко видео, в което са събрани забавни моменти от снимачния процес – като илюстрация на това какво означава да ходиш с кеф на работа!

Въпреки че изпитваме (сериозни) резерви по отношение на миловидните момченца, избрани за младежките образи на сериозните и прекрасни актьори на възраст (нима трябва да използваме това определение вече и за Колин Фърт?!), ще се надяваме бъдещите погледи към новия мюзикъл да ни опровергаят. Сценарист и режисьор на филма е Ол Паркър („The Best Exotic Marigold Hotel”). „Mamma Mia! Here We Go Again” се очаква в щатските кина (и у нас) на 20 юли догодина, а във Великобритания ще се появи пред феновете с една седмица закъснение – 27 юли 2018. How Can We Resist It?

mamma

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Спомням си шока от първия филм …Изобщо не очаквах невъобразимия кич, който без мярка се стовари върху невинните ми сетива…Неловко е това чувство когато знаеш, че гледаш пълен шит и не си трогнат дори от това, че коскоджами ти таланти се правят на симпатични не за друго, а за да те развличат, един вид…Като офис-но парти на което не искаш да си, но намираш сили да се усмихваш изкуствено, защото знаеш, че ще свърши скоро …