the-greatest-showman-hugh-jackman-vogue-september-issue-2017 (1)
Зак Ефрон и Зендая

Наречете го пристрастия, мания, лудост – ще бъдете прави, защото в момента, в който се появи нов танцувален кадър, усмивка озарява лицата на част от шантавия ни „операционен” екип и горките мечтатели си въобразяват, че притежават магически сили, с чиято помощ могат да се пренесат моментално в света на мюзикъла, да потънат в него и да не се връщат повече за нищо на света в проклетата и скучна, изкуствено-многоцветна, картонено-куха реалност на ежедневието. Обикновено малко по-късно животът им сервира нещо отрезвяващо – служебен ангажимент, лично притеснение или безвкусно тъп екшън на кино, и те приключват с бълнуването, но това не означава, че са излекували пристрастията си към синтеза между музика, танц и кино. И именно затова очакваме с отворени очи (и сърца) всеки нов къс информация за мюзикъла, който очакваме най-скоро и с вече нарастващо нетърпение – дълго подготвяният и много личен проект на Хю ДжакманThe Greatest Showman”.

Непосредствено преди първите срещи на филма с публиката, 20th Century Fox разпространява една поредица кратки „featurettes” с детайли от „задкадровото” развитие на проекта – първият е малко по-подробен и фокусиран върху ангажимента на авторите на песните Бенц Пасек и Джъстин Пол (открити и ангажирани от Джакман преди да спечелят „Оскар” за „La La Land”!) и работата на режисьора на филма Майкъл Грейси. Останалите погледи са към планирането, работата по продукцията, репетициите и същинското сглобяване на мюзикъла за представянето му пред камерите. Вълнуващо е да видиш колко много усилия и страст са вложени в тази творба – и някак жалко би било, ако темата и епохата, в която се развива действието, не намерят своето място пред любопитните погледи на зрителите. При все, че публиката отдавна е отвикнала да гледа мюзикъли, тя има едно сигурно „слабо” място – пристрастията към „звездите”. И както „La La Land” имаше своите Райън Гослинг и Ема Стоун, така „The Greatest Showman” си има… Хю Джакман. Вижте колко слънчева енергия изригва от него!

За онези от вас, които все още не са попадали на възторжените ни очаквания, претворени в новини по темата, споделяме, че историята е завладяваща и трогателна и се фокусира върху съдбата на Финиъс Тейлър Барнъм – прочут американски актьор, вероятно първия „шоубизнес милионер” от 19 век, основал известния цирк, който впоследствие става „Ринглинг Брадърс, Барнъм & Бейли”. Сценарият на „The Greatest Showman” е дело на Джени Бикс („The Big C”). През 2013 година Бил Кондън („Dreamgirls”) е помолен да помогне с пренаписване и драматургично полиране. Оригиналните песни на мюзикъла са написани от Бони МакКий, Джейк Шиър, Брайън Лапин, Джъстин Пол и Бенц Пасек.

Вдъхновен от „Имагинариума” на Финиъс Тейлър Барнъм, „The Greatest Showman” е оригинален мюзикъл, посветен на раждането на шоубизнеса и разказва историята на един човек с идеи, който тръгва буквално от нищото и създава спектакъл, който се превръща в световна сензация… Хю Джакман е в главната роля на прочутия мистър Барнъм, Мишел Уилямс влиза в ролята на обичната му съпруга, а останалите герои са разпределени между Зак Ефрон, Зендая, Ребека Фъргюсън, Пол Спаркс, Яхия Абдул-Матийн и др.

The Greatest Showman” ще бъде пуснат на екран в Щатите от 20 декември, а премиерата в България е на 29 декември, което означава прекрасен финал на 2017 година!

01-the-greatest-showman-hugh-jackman-vogue-september-issue-2017

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments