sherlock-gnomes-image-2

Гномео и Жулиета“ („Gnomeo & Juliet“) не е най-разпознаваемото анимационно филмче на света (особено у нас), но през 2011 година направи прилични приходи, предвид профила си и поставените цели (световният му боксофис е 194 млн. срещу бюджет от 36 млн.) и не е изненада, че веднага след премиерата му се заговори за продължение. Е, няколко години по-късно вторият филм е вече факт, а както може да се досетите от заглавието „Шерлок Гномс“ („Sherlock Gnomes“), този път главната закачка е с легендарния детектив на Артър Конан Дойл Шерлок Холмс. Но ако сте големи фенове на Гномео и Жулиета, не се притеснявайте, те също се завръщат.

В „Шерлок Гномс“ „заживелите щастливо“ Гномео (Джеймс Макавой) и Жулиета (Емили Блънт) и останалите гноми се преместват в Лондон, където единствената им грижа е как да подготвят новата си градина за пролетта. Някой обаче краде гноми из целия град и когато един ден Гномео и Жулиета се завръщат от разходка, откриват, че всички в градината им липсват и има само един гном, към когото могат да се обърнат за помощ – Шерлок Гномс (Джони Деп). Известният детектив и защитник на лондонските гноми пристига заедно с верния си другар Уотсън, за да разследва случая. Мистерията отвежда групата на забавно приключение, в което те се срещат с нови орнаменти и откриват неизследвани страни на града…

Вижте първия трейлър.

Гномео и Жулиета“ не беше хубав в класическия смисъл, който вкарваме, когато говорим за филми, но определено имаше някакъв чар и ни се струва, че създателите на „Шерлок Гномс“ са решили да заложат на „още от същото“, плюс няколко нови елемента – нещо традиционно за повечето подобни продължения. Инфантилността личи от всеки кадър и всяка „смешка“, така че ви е ясно какво може да се очаква.

Вижте и една поредица постери с главните герои, които освен споменатите Джони Деп, Джеймс Макавой и Емили Блънт, се озвучават още от Майкъл Кейн, Маги Смит, Стивън Мърчант, Чуетел Еджиофор, Джули Уолтърс, Ози Озбърн и Мери Дж. Блайдж.

gnomeo_and_juliet_sherlock_gnomes_xlg

gnomeo_and_juliet_sherlock_gnomes_ver2_xlg

gnomeo_and_juliet_sherlock_gnomes_ver3_xlg

gnomeo_and_juliet_sherlock_gnomes_ver4_xlg

gnomeo_and_juliet_sherlock_gnomes_ver5_xlg

gnomeo_and_juliet_sherlock_gnomes_ver6_xlg

gnomeo_and_juliet_sherlock_gnomes_ver7_xlg
Режисьор на „Шерлок Гномс“ („Sherlock Gnomes“) е Джон Стивънсън („Кунг-фу панда“). Автори на музиката към филма отново са Елтън Джон и Бърни Топин.

Премиерата е 23 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *