Днес все още е подходящ ден да попълним една информационна празнина – преди около година Джеръми Дайсън и Анди Наймън са започнали снимки на „Ghost Stories” по едноименната си хорър-пиеса, номинирана за награда „Оливие” и представяна със сериозен успех в Лондон, Сидни, Москва и къде ли още не. Самият Наймън поема водещата роля на разказвач – скептичният професор Гудман. Едно писмо, дошло сякаш от небитието, предизвиква неговите представи за реалността и той е решен да се срещне с трима души, чиито истории могат да накарат всеки да настръхне.

Ето колко „spooky” могат да бъдат загадките, въвличащи зрителите в действието…

Обичаме кратки и загадъчни подмятания – подобни тийзъри действат безотказно като правилно хвърлена кукичка за вниманието на публиката. Има нещо много специално в британските хорър-забежки – стил, лека претенциозност и може би по-голяма прецизност в детайлите са техни отличителни черти, а тези кратки видеа демонстрират и специално вниимание към монтажа, което много ни допада.

В актьорския екип на „Ghost Stories” участват още любимият ни Мартин Фрийман (който очевидно ще бъде една от набелязаните „жертви” или обекти на разследване), Алекс Лоутър, Пол Уайтхаус и Кобна Холдбрук-Смит. Наймън и Дайсън са автори и режисьори на историята, с която искат да гарантират на всички изкушени зрители „незабравимо преживяване, което ще ги накара да се смеят, да пищят от ужас и ще преследва сънищата им”.

Ghost Stories”вече беше представен на Лондонския фестивал и в Бусан; IFC Midnight ще пуснат филма на кино и VOD в Щатите през 2018 (все още незнайно кога), а във Великобритания ще излезе на 13 април догодина – може би нарочно са си избрали да го пуснат тогава, защото се пада петък, 13-и?

Ghost Stories Ghost Stories Ghost Stories Ghost Stories

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *