Чарлз Менсън
Чарлз Менсън

B последните седмици името на енигматичния Чарлз Менсън не спира да обикаля новините. Малко след като Куентин Тарантино обяви, че се е спрял на разпространител за следващия си проект, който отчасти ще бъде вдъхновен от харизматичния маниак, самият Менсън издъхна на 83 години в Калифорния, където излежаваше доживотната си присъда за организирането на няколко жестоки убийства през 60-те години на миналия век (сред жертвите е и филмовата икона Шарън Тейт, заклана брутално от следовниците на психопата, докато е бременна в осмия месец с детето на Роман Полански). Както се казва, желязото се кове, докато е горещо, така че вече можем да видим трейлър на обещаващото заглавие „Charles Manson: The Final Words“, което разкрива смущаващи и интересни детайли около една от най-мрачните фигури на САЩ:

Определено ни е любопитно да му хвърлим око. Според официалната информация съдържанието е побрало ценен архив, а самите снимки са се провели преди около година. С оглед кончината на Менсън, „Charles Manson: The Final Words“ ще ни предостави възможност наистина да чуем финалните му думи, които са били записани посредством телефонни разговори между него и екипа на документалката. Фокусът е ретроспективен и включва също непоказвани досега досиета от делото, фотографии и ексклузивни интервюта с прокурори, с адвокати, с музикалния продуцент Фил Кауфман и дори с част от роднините на жертвите, както и със самите последователи на месианския килър. Менсън обсъжда съвременното общество, справедливостта, годините в затвора, опита за убийство на Бърнард Кроу и престъпленията на The Manson Family. В наратива са прибавени възстановени аудио файлове от официалното разследване, чрез които се проследяват по-точно събитията, довели до зловещото лято на 1969 г.

Шарън Тейт
Шарън Тейт

Режисьор на „Charles Manson: The Final Words“ е Джеймс Бъди Дей, а като глас зад кадър ще чуем Роб Зомби, който от десетилетия насам поддържа шокиращия си рок имидж с визуални и символни препратки към Менсън. Продукцията имаше своята фестивална премиера още през септември, а на 3 декември ще дебютира и на малкия екран.

Роб Зомби
Роб Зомби

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments