Hostiles

Близо два месеца след дебюта на първия трейлър на „Hostiles, за който вече се отчетохме с коментар, сравнително скромните като портфолио Entertainment Studios засилват маркетинга на филма си с нов трейлър. Той съвсем очаквано носи малко по-различен vibe в сравнение с първия, разкривайки значително повече детайли около историята, ролята и мотивацията на основните персонажи.

Преди обаче да продължим с коментара си по темата, припомнете си отново официалния синопсис и вижте самия трейлър:

Историята е от 1892 година и разказва за един легендарен капитан от щатската армия (Крисчън Бейл), който след известно колебание се съгласява да придружи един умиращ главатар на чейените (Уес Стъди) и неговото семейство обратно към земите на неговото племе. Пътуването е мъчително и свръхопасно – от Ню Мексико до полята на Монтана, като междувременно бившите врагове срещат една млада вдовица (Розамунд Пайк), чието семейство е избито в равнините. Заедно те трябва да намерят сили да превъзмогнат всички трудности, включително враждебните команчи и престъпните злодеи, които неизбежно срещат по пътя…

От визуална гледна точка, според нас изглежда повече от страхотно, което не е и новина, защото това го отчетохме още в първия трейлър. Актьорите, особено Крисчън Бейл, изглеждат прекрасно в ролите си и е хубаво, че тук вече можем да зърнем и липсващите до този момент герои на Бен Фостър, Стивън Ланг и Корианка Килчър.

Трябва да признаем, че поне на база видяното в този трейлър, структурата на развитие на историята сякаш не предлага някакви особени изненади, дори няма да сбъркаме, ако кажем, че изглежда откровено клиширана. На този етап обаче не ни се иска да се задълбочаваме в прекалено много размисли и формиране на прибързани изводи, защото наистина е все още прекалено рано, а и трябва да се отчете нещо много важно – Скот Купър е виртуоз що се отнася до постигане на дълбочина в такива на пръв поглед тривиални като послания истории. Ключовият момент, който ни дава и най-много надежди, че филмът има достатъчно потенциал да се превърне в събитие е, че сценарист на „Hostiles” е самият Купър, а според някои от нашите автори едно от най-ценните умения на режисьора е неговият афинитет към писането.

Разбира се, никой не е застрахован от грешки, така че тепърва предстои да видим дали „Hostiles” ще успее да представи адекватно визията на своя автор. Макар и презентиран вече в рамките на Toronto International Film Festival в началото на септември, официалната премиера на филма е предвидена да се осъществи първоначално в ограничен брой кина още през декември, което може би рефлектира с евентуалните амбиции на продуцентите да атакуват сезона на наградите. Тук също не смеем да взимаме отношение по въпроса доколко тези амбиции са реални и дали ще могат да бъдат качествено подплатени, но истината е, че в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани, защото режисьорът действително умее да изтисква потенциал от своите актьори (справка Оскара на Джеф Бриджис, номинацията на Маги Джиленхол и пренебрегнатите изключителни изпълнения на плеядата звезди в “Out of the Furnace”).

В заключение само ще препотвърдим прекрасните си впечатления от трейлъра, стискайки палци на Скот Купър да продължи по възходящата линия, която следва неговата скромна все още откъм заглавия кариера.

Hostiles

Режисьор на „Hostiles” е Скот Купър, а в ролите ще видим Крисчън Бейл, Розамунд Пайк, Бен Фостър, Стивън Ланг, Корианка Килчър, Уес Стъди, Джеси Племънс, Адам Бийч, Рори Кокрейн и др. Оператор на филма е Масанобу Такаянаги („Spotlight”, „Out Of The Furnace”), а композитор на музиката е Макс Рихтер („The Leftovers”, „Валс с Башир”).

Премиерата е 22 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. *Справка пренебрегнатите изключителни изпълнения на Джони Деп и Джоел Еджъртън в Black Mass!

    1. Мда, съгласен, то общо взето във всичките филми на Купър актьорската игра е на много сериозна висота (Скот Купър си е бивш актьор все пак), но лично за мен Black Mass е на малко по-ниско ниво от Crazy Heart и особено Out of the Furnace, който наистина смятам за изключителен. Всъщност Black Mass е и единственият филм на Купър в който той няма достъп до сценария, което според мен се отразява и върху крайния резултат.

    2. „Black Mass“ беше просто окей филм, но Деп там наистина направи запомняща се роля… за разнообразие.

    3. Всичко е въпрос на личен избор, но на мен със сигурност „Черна служба“ ми допада най-много от 3-те му филма до сега. Както като сценарий и актьорска игра, така и като тема, визия и атмосфера. Всъщност доста го харесвам този филм. Вече съм го гледал 6-7 пъти, което не мога да кажа за чудесния „Crazy heart“ и добрия „Out of the furnace“ към, които не изпитвам такава нужда да ги гледам отново и отново, макар че мнението ми за тях е положително.