Съвсем наскоро ви представихме първия официален поглед към Крисчън Бейл като капитан от щатската армия в предстоящия филм на Скот Купър („Crazy Heart”, „Out Of The Furnace”), озаглавен „Hostiles”, но изобщо не очаквахме, че толкова скоро ще се появи и трейлър. Тъй като филмът беше прожектиран на фестивала в Телюрид, разпространителите явно са преценили, че светът е готов да види колко красив е Hostiles”. Припомнете си официалния синопсис, след което вижте рекламата и прочетете мнението ни:

Историята е от 1892 година и разказва за един легендарен капитан от щатската армия (Крисчън Бейл), който след известно колебание се съгласява да придружи един умиращ главатар на чейените (Уес Стъди) и неговото семейство обратно към земите на неговото племе. Пътуването е мъчително и свръхопасно – от Ню Мексико до полята на Монтана, като междувременно бившите врагове срещат една млада вдовица (Розамунд Пайк), чието семейство е избито в равнините. Заедно те трябва да намерят сили да превъзмогнат всички трудности, включително враждебните команчи и престъпните злодеи, които неизбежно срещат по пътя…

Вижте първия трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=8yuxKRZ_KPk

На пръв поглед трейлърът дава отчетливи индикации, че поне визуално филмът ще се различава в известна (а може би и в голяма) степен от предишните проекти на Купър. Дългите статични кадри, гласът зад кадър, нестандартната позиция на камерата и дори самата музика сякаш говорят повече за някакъв вид поклон към творчеството на Терънс Малик, отколкото за нещо характерно за младия творец. За запознатите с биографията на Купър този своеобразен реверанс съвсем не е изненадващ, предвид топлите взаимоотношения между двамата режисьори, още повече, че и самият Купър многократно е заявявал колко дълбоко са му повлияли Маликовите „Badlands“ (1973) и „Days of Heaven“ (1978) като вдъхновение за все още скромната като брой филми режисьорска кариера.

Терънс Малик дори може да се каже, че е кръстник на изключителния (по нашите преценки) „Out of the Furnace“, тъй като именно след неговата намеса Купър се спира на заглавието, променяйки работното „Dust to Dust“. На този етап няма как да коментираме със сигурност дали тази стилистика ще бъде оправдана, но имаме пълно доверие на Скот Купър и смятаме, че интелитентен творец като него е разчел рисковете, които му носи подобен избор. Косвената връзка на Терънс Малик с филма на Купър продължава и на ниво кастинг, защото цели трима от актьорския състав на „Hostiles”(Крисчън Бейл, Корианка Килчър и Уес Стъди) са участвали заедно в „The New World“ (2005). Бейл изглежда великолепно в ролята на капитан Блокър, но ние в това не сме се и съмнявали. Тук можем само да съжаляваме, че в този първи трейлър не ни беше позволено да зърнем партньорът му от „3:10 to YumaБен Фостър и Стивън Ланг, но сме сигурни, че това ще се случи в следващите трейлъри. Ще ви държим в течение!

Режисьор на „Hostiles” е Скот Купър, а в ролите ще видим Крисчън Бейл, Розамунд Пайк, Бен Фостър, Стивън Ланг, Корианка Килчър, Уес Стъди, Джеси Племънс, Адам Бийч, Рори Кокрейн и др. Оператор на филма е Масанобу Такаянаги („Spotlight”, „Out Of The Furnace”), а композитор на музиката е Макс Рихтер („The Leftovers”, „Валс с Башир”).

Все още няма премиерна дата, но се очаква „Hostiles” да се появи до края на годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Сигурен съм, че пак ще е някакво наркоманско въртене на камерата без никакъв смисъл, история, сюжет или действие.