Phantom Thread

Следим изкъсо „Phantom Thread” – завършената вече втора колаборация между титаничните Пол Томас Андерсън и Даниел Дей-Луис. Филмът дълго беше обвит в мистерия, което ни допадаше, но с наближаването на премиерата следващия месец неизбежно започнаха да се отчупват парчета информация. Основното, което самият Андерсън споделя е, че модната драма ще се доближава доста до класиката „Ребека” на Алфред Хичкок, която според него много хора досега са опитали неуспешно да върнат в живот, и той (скромно) приема, че ще бъде поредният. Ние не сме съвсем съгласни, защото още от първия трейлър усетихме категорична заявка за най-качествено кино.

Случаят да ви подсетим за „Phantom Thread”, е кратък тийзър, който Focus Features споделиха преди два дена в интернет. Рекламата разкрива, че първите прожекции ще бъдат в Лос Анджелис и Ню Йорк в края на тази и по време на другата седмица. Изненадващо бързо действа Андерсън, имайки предвид, че допреди месец филмът все още не беше завършен. Без излишни приказки, предлагаме ви да видите краткия тийзър, в който се усеща великолепното психологическо напрежение, което очакваме от филма.

Припомняме ви, че…

Даниел Дей-Луис влиза в ролята на Рейнолдс Удкок – прочут моден дизайнер в Лондон през 50-те години на ХХ век, който внезапно открива своята муза в образа на Алма – девойка, заради която се оказва готов да направи всичко. Удкок, заедно със сестра си Сирил, са в центъра на британската модна сцена непосредствено след възстановяването на Европа от ужаса на Втората световна война. Те обличат кралски особи, филмови звезди, прочути наследници, девойки, официално представяни в обществото, както и уважавани дами с отличителния стил на „The House of Woodcock”. Много жени се появяват и изчезват в живота на заклетия ерген, осигуряват му вдъхновение и удовлетворение, докато в един момент той не попада на млада дама с характер. Алма бързо завладява ума, въображението и живота му като негова муза и любовница. Винаги контролиран и добре планиран, изведнъж неговият живот се оказва променен до неузнаваемост от любовта…

Phantom Thread

Phantom Thread
BQ5A0571.CR2

Phantom Thread

Phantom Thread
Focus Features ще разпространяват драматичната любовна история на кино, а в световен мащаб това ще стане от 25 декември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *