Добри поличби
Внимателно и сигурно, „поличби”-те се сбъдват. Сериозната работа по оживяването на класическата култова история, създадена от уникалния Тери Пратчет и майстора Нийл Геймън, води до новини във връзка с още попълнения в „заверата” „Добри поличби” („Good Omens”). Докато Азирафел и Кроули се опитват да предотвратят окончателното опустошение на нашия свят (защото им харесва да живеят като уж-обикновени хора), което би трябвало да се случи с активното съдействие на Антихриста (а той е 11-годишно момче с разбирания за света, по-различни от очакваното), „правите и акуратни предсказания на Агнес Нътър” започват да се подреждат – и сериозна роля в тях играят Четирите конника на Апокалипсиса.

Вече е ясно кои са актьорите, ангажирани за три от тези култови и много „cool” роли – Мирей Инос („The Killing”) ще се появи като Война, Лурдес Фаберас („Knightfall) ще бъде Замърсяване („той беше поел поста, откакто Чумата, мрънкайки нещо за пеницилина, се бе пенсионирал през трийсет и шеста”), а Юсуф Гейтуд („The Originals) ще влезе в ролята на Глад. На въпроса „А къде е Смърт?”, Нийл Геймън отговорил закачливо „Надяваме се Смъртта да бъде изиграна от СМЪРТ!” Дръзка мечта, не мислите ли?

Още един обитател на подземното царство вече се сдоби с телевизионен образ – в ролята на Велзевул ще влезе Анна Максуел Мартин („Philomena”, „Becoming Jane). Само преди месец беше обявено, че Джон Хам („Mad Men”, „Baby Driver”, „Bridesmaids”) поема пък ролята на Архангел Гавраил – главният вестоносец на Господ. Макар той да има незначително участие в оригиналната история, за адаптацията на „Добри поличби” Геймън допълва:

В момента, в който приключихме с писането на книгата – отдавна, в зората на предисторията, Тери Пратчет и аз решихме да замислим и продължение. И в него трябваше да има много ангели. Когато „Добри поличби” беше пулбикуван и правата бяха закупени от Холивуд, Тери и аз се зарадвахме, че можем да включим нашите ангели в сюжета на филма, който така и не беше направен. Така че когато почти 30 години по-късно аз започнах да адаптирам нашата история за телевизия, бях сигурен, че ще трябва да включа тази идея.

Водачът на тези ангели е Гавраил. Той е всичко онова, което Азирафел не е – висок красавец, чаровен и безупречно облечен. Оказахме се късметлии – Джон Хам успя да вмъкне ролята в графика си, а той притежава всички изброени характеристики и дори не е нужно да играе! Още по-прекрасно е, че той е почитател на книгата и е забележителен актьор.”

Освен Майкъл Шийн (Азирафел) и Дейвид Тенант (Кроули), в актьорския екип са включени още Миранда Ричардсън, Майкъл МакКийн, Нина Сосаня, Джак Уайтхол. Режисьор и изпълнителен продуцент е Дъглас Маккинън („Knightfall”, „Dirk Gently”, „Doctor Who”, „Outlander”, „Sherlock: The Abominable Bride), а „шоурънър” е самият Геймън. Поредицата от шест части е предвидена за излъчване по Amazon Prime Video чак 2019, в повеече от 200 държавии територии, предвидено е разпространение и чрез BBC Two.

goodomen4horsemen

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *