Огненият пръстен: Революция

Вчера на New York Comic-Con най-накрая дебютира първи трейлър на „Огненият пръстен: Революция” на Стивън С. ДеНайт, но за съжаление, рекламата не успя да покрие дори и ниските очаквания, които имахме за това продължение. Във филма на Гийермо дел Торо имаше сърце и душа, докато тук виждаме само една куха тенекия.

Преди да видите и да прецените за себе си, ето с две думи каква е историята: минали са десет години от Битката за Портала и океанът е спокоен, но не съвсем. Получила заслужени овации с победата над извънземните нашественици, програмата „Йегър” еволюира в най-могъщия и всеобщ проект за отбрана в човешката история. Призивът сега е отправен към всички най-добри и смели млади хора да се присъединят към програмата – и да се превърнат в следващото поколение герои. А когато страховитите „кайджу”-та се завърнат, човечеството ще бъде готово.

Jaegers, transform and roll out! Не искаме и ние да се „качваме на този влак”, но отрицателното (в днешно време положително едва ли съществува) „Трансформърс” усещане е повече от осезаемо. Да, когато имаш млатещи се големи роботи, сравнението е почти неизбежно, но лично за нас приликите са на повече от едно ниво. Даже смятаме, че видяното е по-близко до последните трансформърски аудио-визуални издевателства на Майкъл Бей, отколкото до първия „Огненият пръстен”. Във филма на Гийермо дел Торо имаше сърце и душа, докато тук виждаме само една куха тенекия.

Разочаровани сме и от Джон Бойега. Това е изненадващо, защото смятаме, че момчето има талант (доста го харесахме в „Междузвездни войни: Силата се пробужда”), но тук и за секунда не му повярвахме. Подборът на музиката също ни „бръкна в очите”. Ще ни прощават феновете на хип-хопа, ама не, благодаря! Дано като краен резултат „Огненият пръстен: Революция” да е по-различен от този трейлър.

Огненият пръстен: Революция

Огненият пръстен: Революция

Огненият пръстен: Революция
Режисьор на „Огненият пръстен: Революция” („Pacific Rim: Uprising”) е Стивън С. ДеНайт („Daredevil”), който е и сценарист наравно с Емили Кармайкъл, Т. С. Ноулин, Кира Снайдър – идеята е на Гийермо дел Торо. В ролите са Джон Бойега, Скот Истууд, Дзин Тиан, Чарли Дей, Адриа Архона, Бърн Горман, Ринко Кикучи, Кайли Спени и др.

Премиерата е 23 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Повръщам. „Трансформърс: Пасифик рим Едишън“. Аз като цяло съм противник и на първия филм, където някой актьорски достойнства, както и скрипта ме караха да кринджвам тежко, но пък боищата, роботите и кайджутата ме караха да джизна, дважди по-тежко. Но тук няма нищо такова.

  2. През цялото време имах усещането че гледам трейлър на Power Rangers. Защо не са запазили мрачната атмосфера от първата част? Прекалено шарено са го направили. Ще видим.