„Colonia” - Ема Уотсън

Фестивалният показ на „Colonia” на носителя на „Оскар” за късометражен филм Флориан Галенбергер не беше сред най-успешните, като отзивите на критиката бяха предимно лоши. Обикновено това не ни притеснява кой знае колко, особено когато говорим за проект с интересен (поне за нас) сюжет и обещаващ творчески състав, но първият тийзър трейлър, който видяхме в средата на септември, не успя да ни спечели и останахме с впечатление, че филмът наистина ще е разочарование.

Сега получаваме нов пълен трейлър, който ни дава по-ясна представа за историята и за цялостния тон и атмосферата на филма, и определено е доста по-добър от предишния. „Colonia” е по сценарий на Торстен Венцел и режисьора Галенбергер и разказва за млада жена (Ема Уотсън), която трябва да се присъедини към предвождан от бивш нацист (Майкъл Никвист) опасен култ, за да спаси мъжа си (Даниел Брюл), който е отвлечен от тайната полиция на Пиночет.

Не бихме казали, че трейлърът успява да върне надеждите ни и на половината от нивото, на което бяха, когато започнахме да отразяваме проекта, но поне не ги смачква окончателно. Това и прекрасната Ема Уотсън са ни достатъчни, за да дадем шанс на филма, въпреки лошите ревюта. А като коментар към самия трейлър ще споменем единствено, че отново една от най-големите ни забележки е изборът на музика.

Вижте и няколко нови снимки.

Colonia” разказва историята на младо семейство (Ема Уотсън и Даниел Брюл), което попада в Чили през 1973 година по времето на военния преврат. Тайната полиция на Пиночет отвлича съпруга, а любимата му успява да открие следите му в южната част на страната, в изолирана колония на име Dignidad. Представяща се за благотворителна мисия, тази колония се управлява от свещеник (Майкъл Никвист), но всъщност е място, от което никой не е успял да избяга. Съпругата решава да се присъедини към култа, изповядван от местните заселници, за да открие начин да спаси мъжа си.

Режисьор на „Colonia” е Флориан Галенбергер, а в ролите са Ема Уотсън, Даниел Брюл, Майкъл Никвист, Ришенда Кери, Вики Крайпс, Аугуст Зирнер, Мартин Вутке и други.

Немската премиера на филма е 18 януари 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *