CR

Намираме се в нещо като ренесанс във филмите и сериалите, вдъхновени от произведенията на Стивън Кинг. Разбира се, подобни екранизации винаги е имало – по две, по три на година, но сега количеството наистина е по-голямо и което е по-важно, качествените са повече от лошите. Тази година сред добрите нареждаме „То” „Играта на Джералд”, „1922” и „Мистър Мерцедес”, а сред неуспешните „Тъмната кула” и „Мъглата”.

В коя от двете категории ще попадне предстоящият нов сериал на Hulu „Castle Rock” тепърва предстои да разберем, но ако трябва да съдим по творческия екип, „премиса” и представения на New York Comic Con нов тийзър трейлър, който за разлика от първия разкрива истински кадри, ние бихме заложили на добрите.

Castle Rock” е дело на Сам Шоу и Дъстин Томасон, които са и изпълнителни продуценти наравно с Дж. Дж. Ейбрамс, Бен Стивънсън и Лиз Глоцер, а заглавието идва от името на добре познатия на всички фенове на Стивън Кинг измислен град Касъл Рок, където се развиват голяма част от неговите истории. Сериалът „комбинира митологичните мащаби и интимните разработки на героите от историите в най-добрите и обичани творби на Кинг, изплитайки епична сага за светлина и мрак, разиграваща се на няколко квадратни километра от гористите местности на Мейн”. Вижте трейлъра.

https://www.youtube.com/watch?v=K3U7Z94NHgg

You have no idea what’s happening here, do you? В рекламата виждаме няколко елемента, които разпознаваме от творчеството на Кинг, но определено ни трябват повече подробности. Ето какво знаем за част от героите и актьорите, които ги изпълняват:

Андре Холанд е Хенри Дийвър е адвокат на осъдени на смърт затворници с уникална и сложна история в Касъл Рок – един от неговите клиенти е героят на Бил Скарсгард (който беше прекрасен като Пениуайз в „То”). Сиси Спейсик е отчуждена майка осиновителка на Дийвър, Рут, която е пенсиониран професор, в чиито избледняващи спомени може да се крие ключът за проблематичното минало на Касъл Рок. Скот Глен е пенсионираният шериф Алън Пангборн (познат от „Тъмната половина” и „Неизживени спомени”), Джейн Ливи е вманиачената на тема смърт и самопровъзгласила се за историк на Касъл Рок Джаки, Мелани Лински е брокер на недвижими имоти Моли Странд, а Тери О’Куин Дейл Лейси е „стълб на обществото” в града.

Как се заплита историята на тези герои и каква ще е основната мистерия тепърва предстои да разберем. Очакваме малко повече информация с пълния трейлър, но познавайки работата на Дж. Дж. Ейбрамс, доста неща ще останат скрити и ще трябва да гледаме самия сериал за да разберем. Ние нямаме нищо против.

Премиерата на „Castle Rock” се очаква през 2018.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *