Джовани Рибизи като Паркър Селфридж в „Аватар”
Джовани Рибизи като Паркър Селфридж в „Аватар”

От самото начало на историята на „Операция Кино”, темата за „Аватар” на Джеймс Камерън и неговите (умножаващи се) продължения присъства неотменно. Не е възможно да я пренебрегнем не само защото мноого харесваме филма и работата на един от най-успешните режисьори ever, но и защото е ясно как бъдещето е разграфено със следващите му сигурни боксофис блокбастъри, които разказват за фантастичния свят на Пандора.

Странното е, че сме останали с впечатление как едва ли не вече всичко е готово и на Камерън му е останало да работи само постпродукционно, а всъщност – особено в светлината на последните новини за Стивън Ланг, нови попълнения, Кейт Уинслет – се оказва, че той тепърва започва сериозната работа!

И след като стана ясно, че първото продължение вече е в продукция, се получи потвърждение за още един актьор, когото познаваме от оригиналния филм, който ще се присъедини към екипа – Джовани Рибизи. Според Deadline той ще влезе отново в ролята си на Паркър Селфридж, в компанията на Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Джоел Дейвид Мур, Стивън Ланг, Мат Джералд, Сигорни Уийвър.

Няма начин да не помните колко гадно, проклето, алчно административно копеле беше героят на Рибизи – и тъй като злите характери не се променят лесно, сме почти сигурни, че пак ще е замислил пъклен план за унищожаване на Пандора и нейните жители. Но дали това ще „издържи” като сюжетна нишка в четирите планирани продължения – не можем да сме сигурни, при все че Джеймс Камерън е способен на всякакви драматургични трикове и обрати. Ето какви уточнения прави режисьорът за начина, по който смята да работи:

Няма да бъде едно след друго – смятаме да направим така, че всичко да е една голяма продукция. По-скоро ще прилича на начина, по който се снимат поредици. Ще работим с всички сценарии едновременно. В понеделник може да работим по сцена от четвърти филм, а във вторник да сме планирали сцена от първия филм… Ще работим едновременно, като предвиждам по осем часа за всяка от историите. Голямо предизвикателство ще бъде да успеем да мислим за всеки от филмите поотделно, като заснемаме всичко наведнъж. Вероятно това ще бъде най-предизвикателния проект, по който някога съм работил! Сигурен съм, че и на актьорите няма да им е никак лесно с този предварителен план за сагата – ще има моменти, в които си казваме „Този герой още не е умрял, нека не бъркаме мястото в историята…

Да видим! Не знаем как ще се оправят с този гигантски план-график, обаче тук е момента да подсетим как са предвидени официалните премиерни дати – „Аватар 2“ е планиран да се появи на екран на 18 декември 2020, третият филм за 17 декември 2021,  четвъртият за 20 декември 2024 и петият за 19 декември 2025.

Ще се радваме да оживеем дотогава – при това със сигурни декемврийски планове!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments