alien-covnentii-20161201

След като вече сме виждали постер (и то какъв – изпълни ни с неконтролируема екзалтация) на „Пришълецът: Завет” („Alien: Covenant”), ни е трудно да се върнем на проста задкулисна снимка, а не да скочим на така бленувания трейлър, но в случая не става дума за традиционна реклама на филма и за този кадър си има причина. А причината е 79-ият рожден ден на големия Ридли Скот, който преди броени дни бе избран да получи наградата за цялостно творчество на Режисьорската гилдия на Америка – няма нищо по-нормално хората от екипа на най-новия му филм да го поздравят.

Преди да видите снимката, на която откриваме и иконичния кокпит на космическите кораби на Инженерите, ето какво споделя президентът на Гилдията на режисьорите Парис Барклей по повод наградата на Скот:

Майстор на всеки жанр, революционните методи и несравнимите режисьорски инстинкти на Ридли, са вдъхнали живот на едни от най-запомнящите се филми на нашето време, хванали несломимия човешкия дух и сърцата и умовете на зрителите по целия свят. Невероятна визия, впечатляващи светове и силни изпълнения скрепяват неговата разнообразна филмография, която варира от „Пришълецът”, „Блейд Рънър” и „Телма и Луиз” до „Гладиатор”, „Блек Хоук” и най-скорошния му „Марсианецът”. В продължение на четири десетилетия неговата пионерска кариера е демонстрирала влиянието и важността на режисьорската визия. Поради тези причини и още толкова много други, за нас е чест да връчим наградата за цялостно творчество на Ридли Скот.

Нямаме какво да кажем, освен че сме напълно съгласни! Абсолютно заслужена награда и честито! Да е жив и здрав Ридли Скот още дълги години, да печели още много награди и да ни радва с качествени филми!

А сега ето и кадъра от снимачната площадка на „Пришълецът: Завет”.

Ридли Скот в задкулисен поглед към „Alien: Covenant”

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде с „Пришълецът”, с „Alien: Covenant” – втората част от прикуъл трилогията, която започна с „Прометей” и която се свърза директно с изключително важната му фантастична творба от 1979 г. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чиито единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей”.

Режисьор на „Пришълецът: Завет” („Alien: Covenant“) е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд, Натаниъл Дийн и други.

Премиерата е 19 май 2017 г.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Един от най-очакваните филми за мен в скоро време. Ридли Скот го е доказал не веднъж, че е великан в киното.Единствено ме е яд, че не се захвана сам да направи продължението на Блейд Рънър. Каквото и да направи Вилньов, то няма да е направено от създателя на това съвършенство в киното.

    1. бахти..само на мен ли тоя „Блейд Рънър“ ми
      е през оная работа?? и предния, и всеки
      следващ вариант??

    2. Защо така бе павелчо? Това е било събитие за онова време, нищо че сега ни изглежда посен евтин и не така динамичен, но всичко в него е революция в киното за тогава. И е малко леко лаишко да се твърди това изхождайки и гледайки го сега и недооценявайки го. Не знам на колко години си, но едва ли си го гледал когато е била премиерата му за да знаеш тогава какво събитие е било. Сигурно така ще кажеш и за първия Пришълец, също на Скот? Но аз помня как съм го гледал на видеокасета и какво е предизвикал в мен…Това не се знае, това просто трябва да се изживее во време.

    3. За Blade Runner и Alien само добро или нищо.