Джаред Лето
Джаред Лето

Това беше бързо. Дето се вика, тялото на Хю Хефнър още не е изстинало и вече се готвят биографични филми. Преди някой да е казал нещо, да, знаем, че филми за Хеф се планират отдавна, но смъртта му определено е силен катализатор и сега ще се нароят един куп нови проекти, които не вярваме някога да спрат. Но това едва ли е изненада, предвид съвременния киноландшафт, където дори и от най-тъпите неща и идеи се правят филми, а какво остава за ужасно интересния и впечатляващ (а и доста противоречив, поне за някои хора) живот на бащата на иконичната империя Playboy.

The Hollywood Reporter съобщават, че десетгодишният проект на Брет Ратнър („Час пик”, „Х-мен: Последен сблъсък”, „Херкулес”) за Хю Хефнър отново е изваден от нафталина и дори вече си има звезда, която да влезе в ролята на Хефнър. През 2007 г. тя е трябвало да се изпълнява от Робърт Дауни джуниър, но сега тази чест се пада на Джаред Лето, който е стар приятел на Ратнър и сам е проявил интерес. Или поне така споделя режисьорът:

Джаред е стар приятел. Когато чу, че имам права за историята на Хеф, ми каза: „Искам да го играя. Искам да го разбера”. И аз наистина вярвам, че Джаред може да го направи. Той е един от най-добрите актьори на нашето време.

Не искаме да звучим като хейтъри, но не ни се гледа филм, в който Хю Хефнър е  глорифициран отвъд всякакви граници и не са засегнати проблематичните моменти около живота му, а Брет Ратнър е неспособен да направи нещо друго. От своя страна Джаред Лето ще се постарае сериозно да се „подготви” за ролята и сме сигурни, че ще се справи, но въпреки това пак ще изглежда като поредния му отчаян опит да се докаже като голям актьор. Смешно е, че и „Оскар”-ът не успя да свърши тази работа за него.

Сигурни сме, че има много хора, които не са съгласни с нас, но лошо няма, това е само лично мнение. Ще се ослушваме да видим дали въобще ще се осъществи този филм – ако стане, очакваме го по телевизията.

Хю Хефнър
Хю Хефнър

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Съмнява ме, че дори ще е на 1/1000 от „Народът срещу Лари Флинт“- но той и сорсът е такъв. Единият бунтовник, хулиган и вън от системата- другия, глезеното дете на шоубизнеса, нафталинено човече, чийто тъмни кътчета са дълбоко прикрити от власти и статукво…