Време е за „ъпдейти”! Когато ви обещахме, че ще се грижим за информираност по повод проекта на Бен Уийтли „High Rise”, не сме предполагали, че ще добавим още един повод за усмивка от предвкусвано удоволствие. Преди няколко дни стана ясно, чрез „чурулик”-канала на мистър Уийтли, че не друг, а една от най-горещите британски звезди в момента, Том Хидълстън ще вземе участие в екранизацията на романа на Джей Джи Балард.

Това „развитие” по темата за филма е ри-туитнато хиляда пъти и, разбира се, тиражирано в медиите, които държат на киноинформираността си. Единственото обяснение защо ви го поднасяме днес е – защото искахме да бъде на рождения ден на актьора, за да имаме повод да ви кажем, че Том днес става на 33 години. 33 – а вече е такава звезда!

Ейми Джъмп е отговорна за сценария на проекта, снимките започват през месец юни и освен това всичко ще бъде заснето „в епоха” – може би това означава „завръщане” в една футуристична, стилизирана 1975 година? Напомняме, че става дума за мрачна и шантава история за жестока класова война, която връща законите на джунглата в луксозна жилищна кооперация. Партита с шик коктейли се израждат в нападения срещу „враждебни” етажи, а модерните асансьори се превръщат в истински бойни полета.

Уийтли е обещал „оргия на разрушението”, а къде точно ще се включи героят на Хидълстън – за момента можем да гадаем. Говори се за персонажа на младия доктор Робърт Лейнг, който е въведен в тайните на общността, но е потресен от това, което вижда около себе си. И след като вече е ясно, че Том може да изиграе всичко – от английски владетел до скандинавски бог и меланхоличен вампир, ние ще разчитаме да доказания му талант.

С обещанието да не сваляме поглед от проекта, ви предлагаме да видите колко стилен е неговия промо-плакат, дело на Джей Шоу:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. @ Svetly
    Благодаря за статията, it gave me rainbows… in my heart. 😀

    Only lovers left alive беше страхотен !!

  2. Моля, пак заповядайте 🙂
    „Only Lovers Left Alive“ беше най-добрият филм на 2013 … (лично мнение!)