Аватар 2

Когато последно писахме за дългоочакваните продължения на „Аватар“ на Джеймс Камерън – и думата „дългоочаквани“ придобива съвсем нов смисъл в този контекст, споменахме, че този път 20th Century Fox може и да спазят най-новите обещани дати, след като твърдят, че продукцията наистина започва. Сега получаваме първото малко по-сигурно доказателство: снимка на седем млади актьора, които ще участват във важни за „Аватар 2“ роли (а поне част от тях сигурно ще имат голямо участие и в останалите 3 продължения, защото са част от семейство Съли). Трите снимки можете да видите по-долу, но първо малко информация кой кой е:

Бритън Долтън – Ло‘ак, вторият син на Джейк и Нейтири.
Филип Гелджо – Аунунг, млад ловец и гмуркач от на‘ви клана Меткаина, които живеят по крайбрежието.
Джейми Флатърс – Нетаям, първородният син на Джейк и Нейтири.
Бейли Бас – Сирея, позната още като Рея. Силен и талантлив гмуркач, описват я като „младата Нейтири на океана“.
Тринити Блис – Тутирей, позната още като Тюк. Най-малката от децата на семейство Съли.
Джейк Чампиън (момчето със синята риза и ужасната прическа) – Хавиер Сороко, с прякор „Паяка“ и единственият човек от групата. Тийнейджър, който предпочита джунглите преди асфалта.
Дуейн Еванс джуниър – Роутксо, млад ловец и гмуркач от клана Меткаина.

Waterfall_1_067_V5 – The next generation cast of the AVATAR sequels at Disney’s new Pandora – The World of Avatar located in Disney’s Animal Kingdom theme park at Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista, Florida. L-R: Britain Dalton (Lo’ak of the Sully Family), Filip Geljo (Aonung of the Metkayina Clan), Jamie Flatters (Neteyam of the Sully Family), Bailey Bass (Tsireya of the Metkayina Clan), Trinity Bliss (Tuktirey of the Sully Family), Jack Champion (Javier “Spider” Socorro), and Duane Evans Jr (Rotxo of the Metkayina Clan). Photo Credit: Sheryl Nields.
$ (2)

Аватар 2
Ето както казва продуцентът Джон Ландау за младите актьори:

Досега не сме имали този младежки елемент и той носи различна енергия на филма. Те представляват бъдещето поколение на Пандора и играят много важна роля. Не само в този филм, но и в цялата поредица.

Както вече знаем, Стивън Ланг или по-скоро неговият полковник Куорич ще е злодеят на цялата поредица – по думите на самия Камерън, той ще участва във всички продължения и ще бъде основният антагонист. Всъщност се очаква всички главни герои да се задържат поне до последния (засега) 5 филм, като непознати лица и места да се появяват във всяка от новите истории. Разбира се, може и някой да „спрат да го дават“ и просто да не искат да издадат на този етап, но се съмняваме… В „Аватар 2“ се завръщат още Сам Уортингтън, Зои Салдана, Джоел Дейвид Мур, Мат Джералд и Сигорни Уийвър. Освен децата по-горе, компания ще им правят Клиф Къртис и Уна Чаплин.

За финал да споменем още няколко любопитни подробности за програмата и бюджета на четирите филма. Първо, общият бюджет на продълженията ще е малко над 1 милиард долара или около 250-300 милиона долара на филм. И това са само първоначалните планове, защото не знаем да има филм на Камерън, на който той да не е превишил първоначалния бюджет (понякога доста сериозно). Разбира се, „Аватар“ все още е най-успешният филм в световния боксофис (в американския „Star Wars: Силата се пробужда“ го надмина, но и второто място не е зле) и се очаква и продълженията да изкарат повече от прилични пари, така че засега няма да се тревожим за 20th Century Fox.

Също така, Камерън потвърди плановете за снимки и постпродукция на четирите филма и те съвпадат с очакванията, предизвикани от официалните премиерни дати – „Аватар 2“ е планиран за 18 декември 2020, третият филм за 17 декември 2021, четвъртият за 20 декември 2024 и петият за 19 декември 2025.

Аватар 2“ и 3 ще се снимат заедно и след това ще влязат в постпродукция един след друг. След това се връщаме и снимаме 4 и 5. Всичките са написани и дизайнът е готов, така че денят след като „Аватар 3“ излезе в кината, ние моментално започваме снимки по 4 и 5. След това постпродукция и ги пускаме по кината. Това е планът. Структурата е два по два.

Понякога се чудим ще ги доживеем ли тези филми въобще и дали случайно някой трейлър няма да върне част от ентусиазма ни. Ние сме огромни фенове на първия филм, но през годините всичките отложени планове и провалени обещания малко потъпкаха интереса ни към продълженията. От друга страна, може би просто трябва да седнем в киносалона и да си припомним усещането… Надяваме се това да се случи по-скоро.

pandora_flora_by_priteeboy-d693lwa

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Това със сигурност е най-амбициозният комерсиален проект в историята на киното, но докато не заснемат всичко, няма да се ентусиазирам. Дано всички доживеем премиерата на петия филм… включително и самия Камерън. 🙂

    1. Не е толко стар, по-млад е от Арнолд 🙂

    2. Не е само до възраст, друже. Камерън буквално ще изнесе четирите филма на гърба си, няма да го мацат с руж в някоя гримьорна, докато се тъпче с ягоди и хайвер, само за да каже за шести път „Ай’л би бек!“ и да ходи да си отспи после.

    3. Така е. А интересното е, че ще снима паралелно с Аватар и Терминатор