CR0,0,1499,1000_AL_

Понеже ще си говорим за Уинстън Чърчил, който, освен с всичко друго, е известен и с крилатите си фрази, и ние ще започнем новината с такава: „Никога не е късно да станеш за резил”. Нещо, което режисьорът Джо Райт трябваше да научи по трудния начин, след като след филми като „Гордост и предразсъдъци”, „Изкупление” и „Анна Каренина” ни сервира провал от ранга на „Пан”.

Всеки обаче може да се изложи (и вероятно рано или късно го прави), въпросът е какво правиш после и как продължаваш напред. А съдейки по рекламната кампания на „Най-мрачният час” и отзивите, които получи филмът от фестивалния си показ, Райт продължава по начин, достоен за уважение, който му позволява да стои без капка срам и с гордо изправена глава. Позиция, в която е бил и самият Чърчил.

Но да оставим философстването и да преминем по същество. Вчера вечерта Focus Features представиха втория трейлър на „Най-мрачният час”, който затвърждава както добрите впечатления за филма, така и за изпълнението на почти неразпознаваемия Гари Олдман. Вижте.

Според хората, имали щастието да го гледат, „Най-мрачният час” е камерен филм, сбор от няколко разговора и част от по-известните речи на Чърчил и това ясно личи от трейлъра. Ако това ви притеснява като похват, може би трябва да гледате „Анна Каренина” отново или пък „Стив Джобс” на Дани Бойл. Друго, което личи ясно, е страхотната сценография, операторска работа и разбира се, изпълнения – лично ние смятаме, че от двата (готови) филма за Чърчил, „Най-мрачният час” ще е по-добър от „Churchill” с Брайън Кокс.

За финал вижте един официален синопсис, а веднага след това и най-новите постери.

Една изключително вълнуваща и вдъхновяваща истинска история започва в навечерието на Втората световна война: буквално дни след заемане на поста министър председател на Великобритания, Уинстън Чърчил е принуден да вземе трудно и жизненоважно решение – да се запази мирния договор с нацистка Германи, или да се борят всички за идеалите и свободата, срещу които е походът на Хитлер. Нацистките сили не могат да бъдат спрени в техния марш, покосявайки Западна Европа, заплахата от инвазия надвисва над Острова и в тази обстановка, пред неподготвените поданици, с един скептичен крал и собствената му партия, която заговорничи зад гърба му, Чърчил трябва да вземе твърдо решение за посоката, в която се насочва Британия, да превъзмогне този най-мрачен час на съмнения и колебания и да се опита да промени историята на света…

darkest-hour-poster

darkest_hour_ver4_xlg

Режисьор на „Най-мрачният час” („Darkest Hour”) е Джо Райт („Гордост и предразсъдъци”, „Изкупление”, „Анна Каренина”), по сценарий на Антъни МакКартън („The Theory of Everything”). В ролите са Гари Олдман, Кристин Скот Томас, Лили Джеймс, Стивън Дилейни, Роналд Пикъп, Самюъл Уест, Бен Менделсон и др.

Премиерата е 22 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. „Lost but Won“ от „Rush“ на чичко Цимер. Чудна мелодийка индийд! 🙂