Ако се направи проучване за финансирането на различни проекти за филми, много е вероятно да се окаже, че комедийният жанр получава най-лесно „зелена светлина” за работа, особено в Холивуд (и околностите). Разбира се, много малко от тях могат да се похвалят с оригиналност, но въпреки всичко американският зрител чака уикенда, за да отиде на кино с пуканки и кола и да се „разведри” от мрачните мисли и седмичната рутина. Такъв – обикновен, средностатистически и почти незабележим, е филмът на Кевин Тент (монтажист с номинация за Оскар, който има желание да стане режисьор) „Crash Pad”, който има две достойнства и заради тях попада в новинарския ни поток: негов продуцент е режисьорът Александър Пейн, който преди няколко дни откри фестивала във Венеция със своя най-нов филм „Downsizing”, и във филма участва Донал Глийсън.

Това момче го следим отблизо и изкъсо и много ни харесва естествената му способност да приема различни образи толкова непринудено, както (примерно) може да се смени една перука с друга. И след като е раздавал команди на стормтрупърите на Първия ред, разкривал е тайните на „бога от машината” и е изпълнявал супер-професионално десетки други актьорски задачи, сега е време да го видим циврещ пред леглото на една жена, която може да е… леля му! Oh, wait – по-добре вижте за какво става въпрос.

Един млад мъж (Глийсън) се оказва сериозно разочарован от факта, че жената, с която току-що е преспал (Кристина Апългейт), се оказва омъжена и на всичкото отгоре тя го е завлякла в авантюристичната „забежка” само и само да си отмъсти на кръшкащия й съпруг (Томас Хейдън Чърч). За да станат нещата още по-шантави, съпругът-рогоносец се нанася при младия „любовник”, за да можели заедно да лекуват разбитите си сърца – това включва пиене, пушене на трева, приютяване на скитници и какво ли още не. Не е ясно кога и дали, ако въобще, биха се оправили нещата за горкия младеж…

Ние сме доста озадачени защо Пейн би се занимавал с подобна история, която дори на трейлър не изглежда смешна. Може би му се е искало да експериментира като продуцент, може пък заедно с режисьора да са искали да поставят изпитания на актьорите – кой знае?! Озадачението, с което героят на Глийсън приема всичко, което му се случва, е чаровно – това не можем да не признаем, и той самият го играе същинско въплъщение на невинността, но… дотам. Във филма участват още Нина Добрев, Анна ван Хофт и Аня Савчич, допълвайки картината с компетентни в сърдечните дела героини, а сценарият е дело на Джеръми Каталино.

Не очакваме филмът да заблести с някакви специални достойнства, както вероятно и разпространителите му Vertical Entertainment – те знаят добре как да го пласират на пазара, като го пускат първо на Digital HD за VoD от септември, месец по-късно ще се появи на кино, а от 5 декември почитателите на подобен тип шегаджийски филми ще могат да си го закупят и на DVD. Дано им е забавно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *