Феновете на „Доктор Сън“ имат повод да празнуват, тъй като наскоро Warner Bros. обявиха, че ще разпространят удължена версия на филма за Digital, 4K UHD, Blu-Ray и DVD изданията му, които са насрочени за 21 януари и 4 февруари.

Режисьорът Майк Фланаган пусна официално съобщение по случая, давайки повече подробности какво да очакват феновете на филма:

Много съм развълнуван, че Warner Bros. не само ми позволиха да заснема въпросната удължена версия, но и решиха да я разпространят официално. Те наистина ме подкрепиха в начинанието до такава степен, че искаха да са сигурни, че целият нов материал ще има завършени визуални ефекти, музиката ще е композирана и оркестрирана специално за това издание, както и направихме изцяло нов аудио микс. Наистина ни позволиха да направим нещата както трябва – това е напълно завършена и изпипана версия на филма. Нищо в него не е половинчато.

Заснехме страшно много материал за филма и винаги съм знаел, че не всичко ще остане в кино версията. Първоначално не исках да наричам удължената версия „режисьорска (т.е. director’s cut), тъй като обожавам кино версията и стоя твърдо зад нея. Но същевременно имаше много неща, които трябваше да премахна – неща, за които мислех със седмици наред след финала и ме беше яд, че не успях да включа. После бях въодушевен, че Warner Bros. изявиха интерес да запазят изтритите сцени за домашното издание.

Има нов материал из целия филм. Някои неща са чисто нови, които въобще не са включени в кино версията, но има и доста удължени (или променени) сцени. Никога не сме мислели да пуснем удължената версия по кината – всички знаехме, че филмът става прекалено дълъг. Но работихме по него успоредно с кино версията и това ни помогна с вземането на трудните решения по време на пост-продукцията и монтажа, знаейки, че някой ден ще види бял свят.

Има някои мащабни нови сцени. Не искам да развалям удоволствието на никой, затова няма да разкривам подробности, но ще кажа, че има нов материал по време на целия филм (включително във финала). Някои от любимите ми сцени с младите Дани и Уенди (има страхотни неща с Алекс Есо, за които съм ентусиазиран, че ще бъдат видени) ще бъдат познати на феновете на книгата. Също така има и доста сцени с младата Абра в първата половина на филма, където научаваме повече за нейното сияние и как то афектира родителите ѝ.

Има и доста изненади, които ще запазя в тайна. Като цяло мисля, че удължената версия е по-буквална от театралната. Усеща се повече като да четеш роман и дори е разделена на глави, което придаде много забавна структура като цяло.

Много съм горд с постигнатото и съм благодарен, че удължената версия ще е достъпна за феновете.

Майк Фланаган винаги е давал 100% от себе си в това, което прави, и съдейки по изявлението му си личи, че и тук нещата са така. Определено имаме интерес към тази режисьорска версия и ни е интересно дали това ще издигне филма в очите ни или чувствата ни към него ще останат непроменени.

dr-slee-blu-rey-covero-dir-cut_20191229

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Подходих доста резервирано, но Doctor Sleep всъщност се оказа чудесен филм. Най-доброто по Кинг от много години насам.