Често ни се налага да си казваме – „може и да се получат нещата, ама няма да е същото”. И случаят с подготвяния рибуут на „Хелбой” е точно същият – трудно ни е да си представим този фантастичен свят извън въображението на любимеца ни Гийермо дел Торо. Но и при него нещата приличат малко на ориста на Тери Гилиъм – проекти със сериозни бюджети, които трудно им се дават/събират, защото филмите впоследствие нямат (нужната) възвращаемост. Така де, няма да се отплесваме – знаем, че се говори за „Хелбой” без Дел Торо и че върху тази адаптация на комиксите на Dark Horse работят Нийл Маршал („The Descent”, „Игра на тронове”) като режисьор и Андрю Косби („Eureka”), Кристофър Голдън и Майк Миньола като сценаристи на проекта.

Новината от The Hollywood Reporter е, че прекрасният Иън Макшейн („Deadwood”, „American Gods”) ще се включи в „Hellboy: Rise of the Blood Queen” в ролята на професор Тревър Брутенхолм, известен също като професор Брум, приемният татко на нашето момче Хелбой. Напомняме с носталгия, че в оригиналните два филма на Дел Торо тази роля беше поверена на страхотния Джон Хърт.

В новата трактовка на историята ролята на червения демон е поверена на Дейвид Харбър („Stranger Things”) и както съобщават THR, „тази история ще бъде посветена на Хелбой в битка със средновековна магьосница, която се опитва да унищожи човечеството”. Героят се появява за първи път в комиксите от 1993 година като изчадие от Ада, призовано от нацистки окултисти в края на Втората световна война. Отгледан от професор Брум, който работи в Бюрото по проучвания на паранормални явления и отбрана, Хелбой се оказва най-добрият в света „детектив на окултното”. Приключенията му присъстват в безброй комикси – описващи детството му, годините му служба в Бюрото, дори и времето, което прекарва в Ада, след като умира на земята…

Първият филм на Гийермо дел Торо, посветен на Хелбой, се появи на кино през април 2004, с Рон Пърлман в главната роля. Бюджетът на филма беше 66 милиона долара, а възвръщаемостта се оказа минимална – 99 милиона долара от световното разпространение. Продължението – „Хелбой II: Златната армия” беше пуснато на екран през юли 2008 година и при бюджет 85 милиона долара спечели малко над 160 милиона боксофис. Очаква се снимките на „Hellboy: Rise of the Blood Queen” да започнат през септември, а избраните локации засега са Великобритания и (ха-ха) България. От тази хронология може да се заключи, че филмът няма да е готов за премиера преди есента на 2018 или началото на 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments