Никога не е късно (отново) за поредната новина, свързана с Бенедикт Къмбърбач. Докато в мрежата все още се въртят кратки видеофрагменти, на които той и Никълъс Холт гушкат кученца (буквално), както и официални снимки с кадифени костюми за Vanity Fair от Торонто, където беше премиерата на „The Current War”; докато не е утихнало „бръмченето” около образа на Томас Едисън е време да споделим, че в безкрайната поредица от филми за бокса, боксьорите и онази първична сила, която кара мъжете да се смилат от бой, ще се появи още един.

Става въпрос за „Gypsy Boy”, а според Screen Daily рижавият ни любимец ще влезе в ролята на патриарх на циганското племе. В основата на историята е един млад гей, който се опитва да се измъкне от семейната традиция за боксиране с голи ръце в ромската общност във Великобритания, а Къмби ще доказва какъв безстрашен кавгаджия може да бъде. Помните ли „Гепи” на Гай Ричи? Само дето не се споменава обирджийски и/или криминален сюжет, по-скоро май ще очакваме драматична история с акцент върху кютека и личните откровения… Сюжетът е конструиран върху истинска история и книгите на Мики Уолш „Gypsy Boy” и „Gypsy Boy: On The Run”. И макар Бенедикт да не е (на пръв поглед) очевидният избор за ролята на бащата на главния герой, ние сме сигурни, че ще я „закове”.

Проектът ще събере отново Морган Матюс и Джеймс Греъм, режисьора и сценариста на доста подценената математическа история „X+Y”, позната още като „A Brilliant Young Mind”. И е прекрасно разнообразие, сред вече познатите образи на „high functioning sociopaths” от различен калибър (Шерлок, доктор Стрейнж, Алън Тюринг, ако щете – дори Томас Едисън…) да се вмъкне и един (може би не съвсем) обикновен циганин, готов да раздава юмруци в махалата. Възможност за начало на снимки ще се отвори чак следващото лято – излишно е да изброяваме десетината проекта, по които на Къмбърбач му предстои да работи, всички са наясно, че той е един от най-търсените в момента актьори. Да видим как ще се справи с поредното предизвикателство.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Къмбърбач в циганин ще вземе да се преобрази, дано само боксовата махала не го поокраси. Не звучи като оскарова продукция, но пък Шерлок може да ни оправдае използвайки своята оскарова дедукция. Въпреки че наистина много харесвам Къмби, мисля че подобна роля много повече би отивала на Харди.

  2. Като прочетох, че в основата на историята бил „един млад гей“ и ми стана искрено забавно и приповдигнато 😀 Горките хетеросексуални не-цигани боксьори. Родили са се в грешна епоха и историята им не заслужава грам внимание.

  3. Чудя се какви ли ще са българските коментари в Замунда за този филм, след като си спомням как бяха изкоментирали „Moonlight“… Българите никак не харесват такъв тип филми… горките бели български хетеросексуалисти… не останаха филми, с които могат да се идентифицират вече. Всеки втори филм е за черни или гейове. Какъв живот е това?
    (ирония)

  4. „Българите“? За чужденец българският ти е доста добър, ограничен идиоте.
    (Идиот)

  5. Мисля, че е ясно за коя група българи говоря, глупако. Аз не спадам към тях. 🙂

  6. Разбира се, че не спадаш към тях. Ти специално спадаш към рожбите на инцест.