Ако сте безнадеждно пристрастени към… престъпленията на големия и малкия екран, а случайно сте пропуснали да забележите, че София Вергара се вихри в нов наркотичен екшън-проект, то значи е време да ви запознаем с Griselda. Автори на сериала са Ерик Нюман и колумбиецът Андре Биас, които създадоха Narcos и Narcos: Mexico, а във фокуса на историята е прочутата „кокаинова кръстница“ Гризелда Бланко, ръководеща трафика на кокаин от Колумбия до Ню Йорк и Маями.

Истина е, че доста се забавихме с тази новина – може би не ни се е струвала достатъчно атрактивна като обещание, а и все пак голяма част от публиката вече са „погълнали“ всички сезони на Narcos и надали биха очаквали нещо по-различно от безскрупулни трафиканти, големи пачки в зелена валута и безмилостни изстрели от упор. Всичко това е налице в Griselda, но изглежда още по-безпощадно, когато ударите ги извършва Гризелда Бланко.

Вижте трейлъра.

Чудесен удар притежава тази солидна дама. И крачи като истински наркобарон – титла, напълно заслужена от Гризелда в продължение на няколко от последните десетилетия на ХХ век. София Вергара изглежда шокиращо достоверно в образа на безскрупулната „Черна вдовица“, която владее кокаиновия пазар в Щатите чак до началото на ХХI век, има няколко сериозни присъди и след излежаването на част от времето е екстрадирана в Меделин, където 69-годишна намира смъртта си, застреляна почти от упор от мотоциклетист през 2012 година.

Griselda е вдъхновен от живота на находчивата и амбициозна Гризелда Бланко, която създава един от най-доходоносните картели в историята. През 70-те и 80-те години в Маями смъртоносното съчетание на чар и жестокост помагат на Бланко да лавира умело между бизнеса и семейството, което й печели прякора „Кръстницата“.

Създатели на Griselda са Ерик Нюман (шоурънър) и Андре Биас (режисьор), а съавтори са Дъг Миро, Ингрид Ескайеда и Карло Бернард. Освен изпълнител на главната роля, София Вергара е в ролята и на изпълнителен продуцент. В актьорския екип на този почти биографичен проект са още Алберто Гуера, Кристиан Тапан, Мартин Родригес, Джулиана Ейдин Мартинес, Ванеса Ферлито, Каролина Джиралдо и др.

Очаква се дъждът от куршуми, които се сипят в експлозивния трейлър, да вали в продължение на шест епизода по Netflix от 25 януари 2024 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *