Р. Л. Стайн
Р. Л. Стайн

Целият свят познава Робърт Лорънс Стайн – уникалния автор на „Goosebumps”, една от най-продаваните детски серии на всички времена, вписана в книгата на рекордите на Гинес. Стайн, когото майсторите на жанра признават за „Стивън Кинг в детската литература”, пише страховити и забавни истории, продадени в над 400 милиона екземпляра на 32 езика и ето че иде време… не, не за римейк/рибуут или каквото друго определение се сетите за „правене наново” (нещо такова видяхме преди две години), а за съвсем нова екранизация. В случая става дума за друга поредица на писателя – „Fear Street” ще получи пълнометражна игрална адаптация.

Artwork към романа „Wrong Number“ от поредицата „Fear Street“
Artwork към романа „Wrong Number“ от поредицата „Fear Street“

Идеята на 20th Century Fox е да бъдат заснети почти едновременно три различни филма, инспирирани от „Fear Street”, а след това да бъдат пуснати на екран в три последователни месеца (това напомня на разпространението, което практикуват вече Netflix). Още преди няколко седмици The Hollywood Reporter спомена подробности във връзка с тази концепция и тогава се чуха гласове, че до известна степен се поставя „каруцата пред коня” – каквато и да е стратегията на разпространителите, все пак по-важно е как ще бъдат реализирани филмите.

Лий Яняк
Лий Яняк

Лий Яняк (режисьор на независимия „Honeymoon) е ангажирана да пренапише сценария на Кайл Килън и да режисира първия „Fear Street”-филм, като различни източници твърдят, че тя се е съгласила да отговаря и за трите планирани екранизации. Паралелно с нейните уговорки, 20th Century Fox са наели Зак Олкевич („Lights Out”) за подготвяне на сценария за втория филм и Силка Луиза („To the Bone”) – да работи върху третия сценарий. Което означава, че независимо от това дали се реализира идеята за разпространение на три филма в три месеца един след друг, продуцентите са решили твърдо да си „развъртят” един спретнат франчайз, още повече като се има предвид броя на книгите плюс безбройните възможности за всякакви spin-off вариации по темата.

Кайл Килън
Кайл Килън

Яняк има опит в хорър жанра, определено демонстрира усет към страховитото и свръхестественото, както и желание за перфекционизъм. Все още не е ясно дали обект на екранизациите ще бъдат определени книги от поредицата на Стайн или ще се създават нови истории, които да се случват в измисления Shadyside – града в Охайо, където се развива действието на всички книги от 80-те и 90-те години. Очакват се също и подробности за това дали ще има директна връзка между поредицата филми или историята във всеки от тях ще е самостоятелна.

Знаете, че стане ли дума за ужаса и за традиции в развитието на жанра, ние сме винаги на линия. Бъдете сигурни, че узнаем ли интересни детайли около проекта, задължително ще ги споделим с вас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *