Неуморните търсачи на нови публики и популярност Netflix успяват да предоставят поле за изява на изключителни имена в света на киното. Любимият ни Дейвид Финчър работи по сериалаMindhunter” отдавна и след тийзъра, който видяхме през пролетта, идва ред и на трейлър, който да разкрие малко повече детайли от историята за двама агенти на ФБР, занимаващи се с интервюта на психопатите, които живеят… навсякъде около нас.

Главните детективски роли са поверени на Джонатан Гроф и Холт МакКалани, а атмосферата обещава хорър-тръпки и дълбоко заравяне в психологията на хората с отклонения от общоприетите норми на поведение. Нали не очакваме Финчър да сътвори нещо по-малко ангажиращо?

https://www.youtube.com/watch?v=7gZCfRD_zWE

От представянето на сюжета оставаме с впечатление, че паралелно с разглеждането на различните криминални случаи, в „Mindhunter” ще става дума за развитието на различните техники, с които се откриват серийните убийци и се разбира поведението им. Очакваме с нетърпение да се потопим в смразяващата, мрачна атмосфера на сериала – тя вече се е промъкнала в трейлъра, и да проследим развитието на главните герои-следователи.

Поредицата е създадена по документалната книга на Джон Дъглас и Марк Олшейкър „Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit” от 1996 година, адаптацията е дело на Джо Пенхал, а в основата на събитията е съвсем реалната „кариера” на Дъглас като агент в бюрото. Действието се развива в края на 70-те години на ХХ век, почти десет години след като психопати като Чарлз Менсън са оставили своята „следа” в света. Агентите Холдън Форд (в ролята Джонатан Гроф) и Бел Тенч (Холт МакКалани) се опитват да намерят начин за изследване на мисленето на серийните убийци, изнасилвачи, психопати, за да могат да бъдат (сравнително) по-лесно залавяни – мрак и ужас, комбинирани с лудост!

MINDHUNTER

MINDHUNTER

MINDHUNTER

Особено след успеха на документалната поредица „Making a Murderer”, Netflix няма защо да се съмняват в успеха на подготвяния сериал. Режисьори на епизодите са самият Дейвид Финчър(който е и продуцент заедно с Чарлийз Терън), Асиф Кападия, Тобиас Линдхолм и Андрю Дъглас. В актьорския екип участват още Анна Торв, Хана Грос, Котър Смит и др.

Премиерата на „Mindhunter” по Netflix се очаква на 13 октомври 2017 – намаме търпение за нов Финчър!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments