Напоследък не бяхме чували нищо покрай Дейвид Финчър, който повече от две десетилетия е един от любимите ни режисьори. След чудесния „Не казвай сбогом“ и епизодите на „House of Cards” очаквахме да видим сериала „Shakedown“ написан съвместо с Джеймс Елрой за HBO, както и римейка на „Utopia”, които за съжаление не се осъществихва (поне засега). Затова пък ви бяхме споменали за „Shakedown“, подготвян за Netflix. Вчера се появи първия трейлър, така че ви предлагаме да се запознаете с идеята зад епизодите:

Продуцираният от Дейвид Финчър и Чарлийз Терън сериал „Mindhunter“ е адаптация на бестселъра „Mind Hunter: Inside the FBI’s Serial Crime Unit”, чиито автори са Джон Дъглас и Марк Олшейкър. Документалната книга представя някои от случаите на бившия специален агент Дъглас, който е преследвал серийни убийци и изнасилвачи, използвайки високотехнологични джаджи за проследяване на престъпниците. Именно Дъглас е послужил като вдъхновение за създаване образите на Джак Крофорд в „Мълчанието на агнетата” на Томас Харис и на Уил Греъм в „Червения дракон”, както и за популярната тв-поредица на CBS „Criminal Minds”.

Вижте първия трейлър:

You want truffles? You gotta get in the dirt with the pigs

Тийзърът е изключително ефективен – не ни показва почти нищо, освен характерния за Финчър почерк. Чуваме и няколко страхотни реплики, така че няма какво повече да искаме. Освен от Финчър, епизодите ще бъдат режисирани от Асиф Кападия („Senna”, „Amy”), Тобиас Линдхолм („A Hijacking“) и Андрю Дъглас („The Amityville Horror“).

В ролите ще видим Джонатан Гроф („Looking”), Холт МакКалани („Боен клуб“), Ана Торв („Fringe”) и Хана Грос („Unless”). Спираме с изброяването. Ще коментираме само, че вече мразим Netflix. Ако продължават така, скоро ще спрем да излизаме от вкъщи. Сериалът се очаква да се появи през октомври тази година.

mindhunter-slice-600x200

Оставяме ви с едно чудесно видео есе, посветено на музикалните видео клипове, режисирани от Финчър:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments