Клер Дени в момента снима научно-фантастичен приключенски сюжет в дълбокия космос с Робърт Патинсън и (отново с) Жулиет Бинош, а междувременно, след като откри Петнайсетдневката на режисьорите в Кан, предишната й творба „Bright Sunshine In” („Let the Sunshine In”) беше показана на различни фестивали в цял свят (утре предстои прожекция в Норвегия!) и малко преди участието на филма в програмата на фестивала в Ню Йорк, той ще тръгне на екран във Франция.

Bright Sunshine In” е адаптация по мотиви от философската творба на Ролан Бартес „A Lover’s Discourse: Fragments” и проследява Изабел, самотна и разведена майка, която се опитва да намери романтично и сексуално увлечение, което да я изпълва изцяло. При все големите очаквания към опитната и уважавана режисьорка, част от безжалостните критици не са доволни от обещанието за… „Bright Sunshine In”. Вижте новия трейлър на филма.

Жулиет Бинош е неподвластна на годините. Тя излъчва красота и грация, поразява с чар и съблазнителност, съдържа в себе си онази особена зрялост, която е привлекателна и за младите мъже (опитът не е за пренебрегване), и за момичета с актьорски стремления (сигурността и силата пред камерата са качества, натрупани с времето). Героинята й е уверена, спокойна, изпълнена с копнежи, но и със знанието, че всичко може да бъде постигнато – в подходящото време, с нужните средства и с точния човек. Филмът получи определения като „сложен, особен, характерен, модерна интерпретация на френски романтичен фарс”, което далеч няма да е достатъчно, за да съблазни публиката да му отдаде дължимото внимание.

Партньори на Бинош в сърдечните терзания, за които разказва Клер Дени, са Ксавие Бовоа, Жерар Депардийо, Жозиен Баласко, Филип Катрин, Валерия Бруни Тедески и Никола Дювошел. Филмът се очаква да бъде разпространен и в Щатите от Sundance Selects, но кога би се случило това – все още няма информация. А у нас… само си мечтаем…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *