В началото на годината ви съобщихме за предстоящия проект на BBC и Amazon – тв екранизация на великия роман на Тери Пратчет и Нийл ГейманДобри поличби”, който с удоволствие бихме гледали, след като се примирихме, че никога няма да видим варианта на Тери Гилиъм с Робин Уилямс и Джони Деп в главните роли. Вярваме, че ВВС и Amazon могат да ни предложат нещо наистина качествено и вярваме, че повечето фенове ще се съгласят – все пак самият Гейман ще е сценарист на всичките 6 епизода, които трябва да се излъчат през 2018 г.

Сега добрите новини продължават с особено приятен кастинг – Майкъл Шийн и Дейвид Тенант ще са в главните роли и въпреки че не сме си представяли точно тях двамата, четейки книгата, не изпитваме никакви съмнения, че и двамата ще са уникално яки. В „Добри поличби” има безумно добри персонажи (деца, възрастни, божествени създания, конници, американци, извънземни и поне едно Куче), които заслужават страхотни актьори, но в крайна сметка най-важни си остават двамата главни герои, Кроули и Азирафел. Няма да изпадаме в подробности кой какъв е и защо такъв е (официалният синопсис на българското издание на романа може да видите по-долу), важното е да се знае, че Шийн ще видим като изискания ангел, което явно значи, че Тенант ще влезе в ролята на разбрания демон. Ето какво казва Шийн:

За първи път прочетох „Добри поличби” като тийнейджър и оттогава е една от любимите ми истории. Да ви кажа честно, за мен е сбъдната мечта да съм част от екипа, на който е поверена задачата да я пренесе на екрана. Невероятно вълнуващо е да работиш с Нийл, който според мен е един от най-великите разказвачи на нашето време. И като целия свят, аз също съм огромен фен на Дейвид, затова нямам търпение да го спася с него.”

Ето го и обещания официален синопсис на българското издание на „Прозорец” – не ни се коментира самото издание и особено безумната корица, взета от „Посестрими в занаята”, но за сметка на това преводът на Светлана Комогорова е брутално добър.

Според “Правите и акуратни предсказания” на Агнес Нътър светът ще свърши в събота. Всъщност тази събота. Точно след вечеря. Което означава, че Армагедон ще връхлети в съботната вечер. Ще има морета от пламъци, дъждове от риба, луната ще се облее в кръв и армиите на Рая и Ада ще влязат в последна битка. Което е и главният проблем на Кроули, най-способният демон, по рождение влечуго, и на неговия опонент и стар приятел Азирафел, талантлив ангел и собственик на антикварна книжарничка, тъй като и на двамата животът на земята им харесва. Така че те нямат друга възможност, освен да спрат четиримата мотоциклетисти на Апокалипсиса, използвайки силите на Армията за лов на вещици. А над всичко /под всичко, в случая на Азирафел/ трябва да намерят и убият Антихриста, най-могъщото създание на земята. А това е страхотен срам, защото той е единайсетгодишен, обича кучето си, което под рунтавата си козина е порода адска хрътка, наистина го е грижа за околната среда и е от този сорт момчета, с които всеки родител би се гордял.. И ако това не е достатъчно остава неделята…

Това е засега – добри новини според нас. Ще ви държим в течение с развитието на проекта и се надяваме скоро да имаме още добри новини за споделяне.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *