Още преди години се примирихме, че това, което се очертаваше като най-великата екранизация в историята на киното – Тери Гилиъм да снима „Добри поличби“ на Тери Пратчет и Нийл Гейман, просто няма да се получи. Не ни се изпада в подробности защо всички планове се разпаднаха, а и сега имаме възможност да се съсредоточим върху нещо доста по-положително и с наистина добри шансове да се случи.

Amazon Studios и BBC Studios обявиха, че през 2018 година ще видим екранизация на страхотния роман на Пратчет и Гейман – мини-сериал в 6 епизода по един час, който ще се завърти по Amazon Prime и ВВС (във Великобритания и пазари без достъп до Prime). Особено добра новина е, че се планира Нийл Гейман да е сценарист на всички епизоди и да е „showrunner“, а изпълнителни продуценти ще са Каролин Скинър („Doctor Who“), Крис Съсман („Fleabag“, официалната му позиция в BBC Studios е „Head of Comedy“), Роб Уилкинс („Choosing to Die“) и Род Браун („Going Postal“).

Самият Гейман, чийто „Американски богове” очакваме на малкия екран тази година, изглежда също е доста доволен от предстоящото предизвикателство:

Преди почти 30 години с Тери Пратчет написахме колкото можахме по-смешен роман за края на света, с участието на ангели и демони, да не говорим и за 11-годишния Антихрист, ловци на вещици и четиримата конници на Апокалипсиса. Стана любимата книга на много хора. Три десетилетия по-късно ще се появи по екраните. Не се сещам за по-подходящ партньор от BBC Studios и само ми се иска сър Тери да беше жив да го види.

Крис Съсман добавя:

Добри поличби“ винаги е била една от любимите ми книги и е невероятно вълнуващо не само да ѝ вдъхнем живот, но и да го направим със сценарии от самия Гейман. Струва ми се подходящ момент да направим комедия за наближаващ световен апокалипсис.

Звучи добре – особено това, че Гейман ще е толкова сериозно замесен, но е рано да се вълнуваме и преди да чуем нещо за кастинг и евентуално за режисьор, ще имаме поне едно-две наум. Трябва да признаем обаче, че нещо в нас се пораздвижи… Само споменаването на „Добри поличби“ е достатъчно да предизвика реакция във фенове като нас, но това означава, че много лесно можем да се разочароваме. Ще ви държим в течение с развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *