В крайна сметка Михаел Ханеке („Пианистката”, „Бялата лента”, „Любов”) се размина с трета „Златна палма” (сигурни сме, че ще все пак ще успее да се окичи с такава, въпреки напредналата си възраст), но това по никакъв начин не омаловажава най-новия му режисьорски проект „Happy End”, който спечели отлични отзиви от фестивалния си показ до момента.

До момента не сме виждали кой знае колко много от филма – само една официална снимка и няколко клипа, но с предстоящата му премиера в началото на октомври, сега получаваме първи трейлър. За съжаление, той е на френски и не разбираме много, но ни се струва, че и без това не разкрива кой знае колко. Виждаме малко подробности от взаимоотношенията в семейството, което е във фокуса на историята. В случай, че не знаете, действието на „Happy End” се развива в пристанищния град Кале и разказва за драматичните обрати в едно семейство на фона на кризата с бежанците в Европа.

Вижте трейлъра.

Ще изчакаме още малко реклами на филма (най-малкото някоя на английски) преди да коментираме, но като цяло, за нас поне нещата са ясни. Ние адски харесваме Ханеке и трябва да видим и чуем нещо ужасяващо, за да не искаме да гледаме „Happy End” или който и да било от филмите му (минали и бъдещи). А в случая, отзивите и атмосферата на рекламите са повече от прилични, така че… Стискаме палци „Happy End” да дойде и на някой от нашите фестивали – ще почакаме колкото трябва.

Като допълнение вижте и един приличен постер.

MV5BYTc1MzlkMWUtZWVhMi00ZGQ2LWE0NWQtZjg4ZmVlNzE5MTUwXkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_

Режисьор на „Happy End” е Михаел Ханеке, а в ролите са Изабел Юпер, Жан-Луи Трентинян, Матийо Касовиц, Лаура Верлинден, Тоби Джоунс, Франц Роговски, Фантин Хардьоан и други.

Френската премиера на филма е 4 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *