Първите ревюта от Кан за „Happy End” на Михаел Ханеке вече излязоха и – каква изненада – са повече от хвалебствени. По всичко изглежда, че филмът ще е един от основните фаворити за „Златната палма”, което също не е изненада предвид факта, който напомнихме, когато представихме първите снимки, а именно, че последните два режисьорски проекта на Ханеке „Бялата лента” и „Любов” се окичиха с престижната награда.

Ще разберем съвсем скоро дали същата съдба ще сполети и „Happy End”, с което Михаел Ханеке ще влезе в историята като трикратен победител, а междувременно имаме възможност да се запознаем още малко с филма, покрай чиято премиера се появиха три клипа, няколко снимки и плакат, които бързаме да ви представим.

Припомняме, че действието на „Happy End” се развива в пристанищния град Кале и разказва за драматичните обрати в едно семейство на фона на кризата с бежанците в Европа.

Все още нямаме база, за да си вадим някакви генерални заключения, но съдейки по всичко, което виждаме в клиповете като атмосфера и чуваме като коментар от гледалите филма, нямаме съмнение, че „Happy End” ще е поредният шедьовър на Ханеке и нямаме търпение да го гледаме.

Ето един кратък коментар върху филма и тематиката му от страна на любимата ни Изабел Юпер:

Всички знаем за негативната сила на снимките, тези, които циркулират в интернет, и как те могат да се използват, за да се кажат много ужасни неща. Но аз смятам, че художествени филми като този също имат своята роля в това да разберем какво се случва и да разберем себе си.

За финал ви оставяме със споменатите снимки и плакат.

nabiha-akkari-happy-end mathieu-kassovitz-happy-end Laura-Verlinden-Happy-End jean-louis-trintignant-happy-and Hassam-Ghancy-Happy-End Toby-Jones-Happy-End Franz-Rogowski-Happy-End Fantine-Harduin-Happy-End Happy-End-Jean-Louis-Trintignant happy-end-poster-1-20170522

Режисьор на „Happy End” е Михаел Ханеке, а в ролите са Изабел Юпер, Жан-Луи Трентинян, Матиийо Касовиц, Лаура Верлинден, Тоби Джоунс, Франц Роговски, Фантин Хардьоан и други.

Филмът тръгва по екраните във Франция от 18 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *