465272_AU_F541_Illustration_B1_654x346_654

Рей Бредбъри е един от любимите ни писатели и фантасти, а за книгите му винаги се намира специално място по лавиците, но неговата класика „451 градуса по Фаренхайт“ звучи по-актуално отвсякога в текущия политически климат на САЩ (а и не само). Фенове сме на адаптацията от 1966 г., дело на великия френски режисьор Франсоа Трюфо, но съзнаваме, че визуално тя е малко остаряла и това би отблъснало много млади зрители, затова приветствахме новината, че от HBO готвят нова адаптация.

Преди ден, през официалния инстаграм профил на актьора Майкъл Б. Джордан беше разпространена първата снимка от продукцията, на която виждаме Майкъл Шанън в ролята на пожарникаря Бийти и Майкъл Б. Джордан като Гай Монтег.

Вижте:
20-fahrenheit-451.w710.h473

Ние нямаме проблем с „политкоректния“ кастинг, защото Бредбъри никъде в краткия си роман не говори за цвета на кожата на Монтег и само се надяваме Джордан да закове ролята. Подобни притеснения нямаме за Майкъл Шанън, който много харесваме и предвид менторското призвание на образа му очакваме да направи запомнящо се участие. На този етап нямаме какво друго да коментираме за проекта, затова предлагаме рецензия на сюжета в едно изречение:

Гай Монтег е млад пожарникар, който изоставя света си и се изправя срещу своя капитан, опитвайки се да възстанови своята човечност в едно антиутопично бъдеще, където документирането на историята е забранено от закона, а работата на „пожарникарите“ е да изгарят книги.

Режисьор на „451 градуса по Фаренхайт“ („Fahrenheit 451”) е Рамин Бахрани („99 Homes”, „At Any Price”), а в ролите ще влязат Майкъл Б. Джордан, Майкъл Шанън, Лаура Хариер, София Бутела и Лили Синг.

Филмът ще дебютира на платформата на HBO или към края на тази или по някое време през следващата година. Засега липсва официална информация, но бъдете сигурни, че когато такава се появи, ние ще сме наоколо да я споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *