Джеръми Айрънс и Сиена Милър

Към „оргията на разрушението” на Бен Уийтли по романа на Джей Джи Балард „High Rise” се добавят нови участници – Джеръми Айрънс и Сиена Милър ще поемат две от ключовите роли на проекта. Британската легенда ще се превъплъти в Антъни Роял – брилянтния архитект, автор на дизайна на сградата, а Милър ще бъде негова асистентка и обект на желание от страна на току-що нанеслия се в жилищния комплекс млад доктор, чиято роля е поверена на Том Хидълстън.

„Почитател съм на Сиена след като видях разтърсващата й роля във „Factory Girl” – тя излъчва непреклонна издържливост и зная, че ще бъде прекрасна за централната роля, която й се предлага в „High Rise” – това споделя Уийтли и добавя, – „Какво мога да кажа за Джеръми Айрънс? Всичките му роли са незабравими! Той е един от най-изтънчените актьори и съм много въодушевен от факта, че ще имам шанс да работя с него!”

На съпругата/партньор в проектите на Уийтли Ейми Джъмп са поверени отговорностите за сценария на филма, снимките започват през месец юли в Белфаст и се говори, че всичко ще бъде заснето „в епоха” – което вероятно означава футуристична, стилизирана 1975 година?

Сюжетът е повече от обещаващ – мрачна и шантава история за жестока класова война, която връща законите на джунглата в луксозна жилищна кооперация. Партита с шик коктейли се израждат в нападения срещу „враждебни” етажи, а модерните асансьори се превръщат в истински бойни полета. Сградата е замислена така, че да заводолява всички нужди на обитателите й, и да ги изолира от външния свят.

Предизвикателно, нали? Ще очакваме конфликтите между етажите с интерес. Премиерата на „High Rise” е предвидена за 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Гледам изразителните и красиви лица на Джеръми Айрънс и Сиена Милър и си мисля, че са дошли от друг свят … Изключителни са! С нетърпение очаквам „High Rise”.