Вчера в Сан Диего успешно стартира Comic-Con 2017 и в нета вече заваляха интересни неща, които ще се опитаме да отразим през следващите няколко дни. Един от филмите, които бяха представени на конвенцията, е оригиналната и амбициозна продукция на Netflix „Bright”, режисирана от Дейвид Ейър, по сценарий на Макс Ландис, която по някакъв своеобразен начин отразява невероятната смесица от оригиналност и пъстро разнообразие от една страна и едновременно с това, тоталната нелепица и неадекватност на всички форми на гийк-културата на Comic-Con.

Bright” е с участието на Уил Смит и Джоел Еджъртън и разказва за алтернативен свят, в който хората живеят наравно с феи, елфи и орки. Двамата са в ролите на полицаи – единият човек, другият орк (първият допуснат в полицейските сили, като част от програма за по-голямо разнообразие в силите за сигурност), които поемат на рутинен патрул, който ще промени света им из основи. Борейки се с множеството си различия и купища злодеи, те трябва да работят заедно, за да защитят млад женски елф и да открият забравена реликва, която в грешните ръце може да унищожи всичко.

Вижте първия пълен трейлър на филма, който разкрива каква точно е въпросната реликва и какво може да прави, а заедно с това дава и доста добра представа за цялостния тон и за  социалните и културни измерения на историята.

Fairy lives don’t matter today! Ауч. Метафорите и сравненията с расовите проблеми, които съществуват в Щатите и по-конкретно в силите за сигурност днес, са направо болезнено елементарни. Но честно казано, не сме и очаквали друго. Линията пък с магическата пръчица е абсолютно WTF. Иначе като екшън и динамика, филмът не изглежда зле.

С други думи, „Bright” или ще бъде впечатляващо тъпа брадва или, ако случайно не се взима особено на сериозно, guilty pleasure развлечение, с което да убиете два часа. С нетърпение очакваме да разберем в коя категория ще попадне.

MK3_9057.CR2

MK1_6771.CR2

MK1_6576.CR2

Режисьор на „Bright” е Дейвид Ейър („End of Watch”, „Ярост”, „Саботаж”, „Отряд самоубийци”), по сценарий на Макс Ландис („Хроники”, „Виктор Франкенщайн”). В ролите са Уил Смит, Джоел Еджъртън, Нуми Рапас, Едгар Рамирес, Айк Баринхолц, Джей Ернандес, Брад Уилям Хенке, Кенет Чой и други.

Премиерата е на 22 декември по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Определено ще е в категорията абсолютно тъпа брада. Подобно например на Седмия син….

  2. Гледам трейлъра и си мисля “напомня ми Suicide Squad”…
    … ➡️ next thing ”from the director of Suicide Squad” 😀

    Дано не е монтирано по същия начин…