thelma7

Доста харесваме норвежкия режисьор Йоаким Триер („Reprise”, „Oslo August 31”, „Louder Than Bombs”) и следим всичките му филми, но най-новия му проект очакваме дори с още по-голям интерес от обикновено. Става дума за сексуално заредения фантастичен трилър „Thelma”, чиито първи тийзър успя да ни спечели отвъд принципния ни интерес към подобен тип истории.

Сега „Thelma” получава нов пълен трейлър, който не само затвърждава доброто ни впечатление, но и допълнително покачва очакванията ни. За съжаление, рекламата е без превод, но честно казано, нямаме нужда от такъв, кадрите говорят сами за себе си. А ако все пак имате нужда от малко повече контекст, вижте официалния синопсис веднага след видеото.

https://www.youtube.com/watch?v=HF36DsRFnXU

Според нас изглежда чудесно! Оставаме с усещане, че в своята същност „Thelma” ще е метафора за социалните догми и стигми и сексуалното съзряване на едно младо момиче, травмирано от свръх-консервативния си, религиозен бекграунд. Нещо, което като идея се доближава до любимия ни „It Follows”. Ще следим развитието на рекламната кампания на филма и ще се ослушваме за първите фестивални отзиви.

Ето и обещания синопсис, а в добавка, след него може да видите и няколко снимки.

Телма е срамежливо момиче, което току-що е напуснала религиозното си семейство и малкия град, в който живее, за да учи в университета в Осло. Малко след началото на семестъра тя преживява неочакван и тежък пристъп в библиотеката и много скоро след това е силно привлечена от Аня – красива студентка, която отвръща на нейните чувства.

Телма все повече  и повече е завладявана от силните си чувства към Аня, които тя не признава дори и пред себе си, и в същото време пристъпите ѝ стават все по-тежки и чести. Когато става ясно, че те са симптом на необясними, често опасни, свръхестествени способности, Телма се изправя пред трагични тайни от своето минало и ужасяващите импликации произтичащи от силите ѝ.

thelma_04

thelma3

thelma5

thelma6

thelma_02

thelma2

thelma-poster

Режисьор на „Thelma” е Йоаким Триер („Reprise”, „Oslo August 31”, „Louder Than Bombs”), който е сценарист, наравно с честия си партньор Ескил Вогт. В ролите са Айли Харбо, Окай Кая, Елен Дорит Питърсън, Хенрик Рафелсън, Ванеса Боргли, Андерс Мослинг и др.

Премиерата на „Thelma” в Норвегия е на 15 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *