Thelma

След няколко семейни драми, норвежкият режисьор Йоаким Триер („Louder Than Bombs”) сменя посоката. Новият му филм „Thelma” е трилър с фантастични елементи, който донякъде се доближава до супергеройските истории. Първият му трейлър дебютира преди няколко дни и веднага хвана вниманието ни. Ето за какво ще става въпрос в самата история:

Млада жена не съзнава, че е надарена с изключителни способности, които има опасност да придобият ужасяващи размери. Постепенно тя се влюбва в друга жена, което води до кошмари последствия.

Вижте първия трейлър:

Изглежда като нещо, което едва ли ще пропуснем. Много харесваме подобни истории, като „на първо четене” се сещаме за „Chronicle”, който е един от най-оригиналните супергеройски филми, които сме гледали. Разбира се, тук случаят е доста различен и очакваме по-скоро фантастичните елементи да са в служба на драматургията и да подсилват темата за женската сексуалност. Може и да бъркаме, но съдейки по предишните филми на Триер, ще влезем с подобна нагласа в киносалона (ако изобщо филмът се появи на някой от фестивалите у нас). Ще ви държим в течение.

Премиерата на „Thelma” в Норвегия е на 27 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *