Според източник на Fortress of Solitude новият филм за Батман – „The Batman”, подготвян от Мат Рийвс, който засне почти перфектния „Войната за планетата на маймуните” (обсъден и в новия епизод на „Inglourious Kunts”), ще стартира трилогия за Черния рицар, въпреки слуховете Бен Афлек окончателно остава в главната роля, а последният филм от трите ще води към „Batman Beyond”.

След многото промени и доуточнявания, доста фенове се чудят какво от това, което са научили за „The Batman” досега, все още важи и дали работата започва отначало. За съжаление, Джо Манганиело („Magic Mike”, „Саботаж”), който се спрягаше за злодей на филма, отказа да коментира участието си. Твърде вероятно е Манганиело да напуска проекта: неговият злодей – Детстроук (Слейд Уилсън, послужил за основа на Уейд Уилсън/Дедпул) бе антагонист във версията на Бен Афлек със сценаристи Афлек и Джеф Джоунс и пренаписан от Крис Терио („Арго”, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”). Стана ясно обаче, че Мат Рийвс няма да използва този сценарий, а ще започне отначало.

Искрено се надяваме Мат Рийвс да е получил необходимата творческа свобода за трилогията за Батман, подобно на Кристофър Нолън преди него. Рийвс доказа качествата си като свръхталантлив кинодеец, който би могъл да заснеме наистина страхотен филм за Черния рицар. С нетърпение чакаме и избора му на злодеи: ще се радваме да видим неговите версии на Ридлър, Бейн, Плашилото или още по-добре, някой друг, невиждан досега на големия екран.

Така ще видим общо 4 филма за Батман, наред с „Batman Beyond”, чиито корени са в анимационния сериал, известен у нас като „Батман от бъдещето”. Той представя млад Батман (Тери Макгинис) във футуристичен Готъм под покровителството на много по-възрастния Брус Уейн. Също така „Batman Beyond” представя мрачни страни от Батман, елементи на киберпънк и научна фантастика, както и интересни теми като въздействието на технологията върху обществото в бъдещето и други.

Кои ще са злодеите във филмите на Мат Рийвс? Как ще изглежда неговият Готъм? Новата батпещера, новият костюм, новият Батмобил? Окончателни отговори на тези въпроси ще получим най-рано през 2019 г., когато ще излезе „The Batman”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. R Rated „The Batman“ на Blu Ray идва с надгробна плочка на Marvel.

    1. Дали в същата година излиза Avengers infiniti war part 2 което значи никакъв шанс за DC (да не говорим че от DC няма да го направят филма R Rated )

    2. Ox, докъде се стигна: ансамблов марвълски попкорн да си го мери със самостоятелен филм за Брус Уейн 😀

  2. Искренно се надявам да видиме joker версията на Рийвс .. Вярвам,че ще го издокара както трябва

    1. Особено ако сменят Джаред Лето.

    2. Определено .. Съгласен съм с оправданията,че като цяло Suicide беше пълен bullshit .. но самата визия и изпълнението на Лето не ми допаднаха