nick-cage-prisoners-20201226

Само преди няколко дни, покрай трейлъра на „The History Of Swear Words“, си говорихме за това, което отличава Никълъс Кейдж от останалите му известни колеги, които участват в нискокачествени филми. Сега не искаме да се повтаряме излишно, но към отбелязаното тогава трябва да добавим и това, че от време на време той успява да извади и някой филм, който е на по-високо ниво от обичания за него конвейерен поток трагедии. Да, вярно е, че дори и спрелият часовник показва точно време два пъти в денонощието, но това не променя факта, че през изминалото десетилетие Кейдж участва в добре приетите „Joe“, „Dog Eat Dog“, „Mom and Dad“, „Манди“, „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“ и „Цветът от космоса“.

Надяваме се към този списък с прилични (все пак нека не се изхвърляме с по-силни думи) заглавия да прибавим и акцентът на тази ни новина – екшън хоръра „Prisoners of the Ghostland“, дело на емблематичния японски режисьор и сценарист Сион Соно („Suicide Club“, „Love Exposure“, „Love and Peace“, „The Whispering Star”). Филмът разказва за печално известен престъпник – Хиро (Кейдж), който е изпратен да спаси момиче, отвлечено в мрачна, свръхестествена вселена. Двамата трябва да разрушат зловещото проклятие, което ги обвързва, и да избягат от мистериозните вероломници, които управляват Гоустланд.

Prisoners of the Ghostland“ ще дебютира на фестивала в Сънданс в края на януари 2021 година и по този повод получаваме първи поглед към филма. На снимките заедно с Никълъс Кейдж виждаме още София Бутела и Ник Касаветис, а освен тях в актьорския екип се включват Ед Скрайн, Бил Моузли, Йънг Диаз, Джай Уест и Так Сакагучи.

nick-cage-prisoners-1-20201226 prisoners-1 prisoners-2 prisoners-3

Две неща искаме да отбележим, заради които имаме интерес към „Prisoners of the Ghostland“. Първото е Сион Соно, който е определян като „най-подривният режисьор, работещ в японското кино днес“ и често го сравняват с Такаши Мике. Соно е доста продуктивен и работи в много жанрове, но феновете му (сред които сме и ние) го обичат най-вече заради работата му по оригиналните, абсурдно кървави и сюрреалистични филми като „Guilty of Romance“, „Cold Fish“ и „Tag“.

Второто нещо са думите на Никълъс Кейдж, който споделя, че „Prisoners of the Ghostland“ може би е: „the wildest movie I’ve ever made“, като добавя и че „that’s saying something“. Да, това определено е показателно – Кейдж е участвал в какви ли не смахнати филми и специално да отличи нещо като „crazy“ и „way out there“, значи има доста добра причина. Ето още малко подробности, които дава за персонажа си и за филма.

Нося супер тесен гащеризон с гранати, закачени за различни части на тялото, и ако не спася дъщерята на губернатора от страната, където всички са духове, и не я върна обратно, те ще ме взривят.

Няма как да не се сетим за „Бягство от Ню Йорк“ (или по-точно за по-лошото му продължение „Бягство от Ел Ей“), но за нас името на Сион Соно е достатъчна гаранция, че „Prisoners of the Ghostland“ няма да е някакво отвратително бледо копие с духове, вместо затворници-дегенерати. Очакваме скоро да видим и трейлър, който да ни разкрие колко сериозна е работата с това „the wildest movie I’ve ever made“.

Премиерата на „Prisoners of the Ghostland“ ще бъде на 31 януари в рамките на фестивала в Сънданс.

MV5BNWQ0NTg0ZDAtM2U3MS00OGE1LTk4NTUtZGEzM2U5MDhjODQ2XkEyXkFqcGdeQXVyMTA1MDIxODk4._V1_FMjpg_UX1000_

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *