Том Улф, прочутият журналист и писател, свързан с движението „Нова журналистика”, вече е на 86, а прочутата му книга „The Right Stuff” предстои да бъде екранизирана отново, след като това вече се е случило през 1983 година – филмът е дело на Филип Кауфман и печели четири „Оскар“-а от осемте си номинации. Такъв рекорд определено е много трудно да бъде подобрен, но… Леонардо ДиКаприо е на друго мнение! Той няма амбицията да прави пълнометражен филм, целта му е историята да бъде разказана в телевизионна поредица, като е привлякъл са „съюзник” един от най-гледаните телевизионни канали в цял свят – National Geographic.

Дългият формат на разказване на истории е особено подходящ в случая със събитията около астронавтите, селектирани в програмата на NASA „Mercury Seven”. Докато Америка догонва Съветския съюз в космическата им надпревара по време на Студената война, група пилоти-изпитатели, пристрастени към адреналина, живеят в пустинята Мохаве и рискуват ежедневно живота си, за да преодолеят ограниченията, които се определят от познатите физични параметри…

Основният автор на сценариите и изпълнителен продуцент е Уил Стейпълс и споделя, че ще използва литературната основа само като начална, отправна точка на мрачната, анти-носталгична история – предвижда се във всеки сезон на пилотите да се поставя различна мисия (включително и кацането на Луната!), като постепенно те и семействата им се превръщат в реалити-звезди, а техните ежедневни битки приковават вниманието на американската публика… Първи сезон ще стартира в пика на изострането на отношенията между двата лагера в Студената война – 1958 година.

Ето какво споделя изпълнителният директор на National Geographic Къртни Монро:

Вече сме изгадили отлични взаимоотношения с Леонардо, Дженифър (Дейвидсън) и тяхната продуцентска компания Appian Way (миналата година излезе високо оцененият съвместен документален филм „Before the Flood”, посветен на климатичните промени) – и съм развълнувана, че имаме възможност да работим с тях по общ проект. Чрез „The Right Stuff” ние ще се върнем в момент от времето, когато ежедневните житейски битки, с всички трудности и изпитания, са били внимателно проследявани от всички останали хора…

Все още няма други подробности, свързани с телевизионния проект на диКаприо и National Geographic – усеети ли се раздвижване по въпроса с кастинга и избирането на режисьори, със сигурност ще споделим. И ще очакваме премиерна дата, разбира се!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *