По-педантичните от вас ще кажат, че „Zygote” всъщност е четвъртият късометражен филм  от Oats Studios проекта на Нийл Бломкамп, тъй като след „Rakka” и „Firebase” в нета се появи и едно едва 4-минутно филмче, озаглавено „God: Serengeti” (можете да го видите по-долу), в което видяхме Шарлто Копли в ролята на не особено развълнуван от най-голямото си творение Бог, но според нас това беше просто закачка. Авторите не са намерили достатъчно потенциал да развият идеята в пълна късометражка, а какво остава за евентуален игрален филм, каквато е идеята зад Oats Studios, така че, според нас „God: Serengeti” не се брои.

Но да оставим номерацията, а да пристъпим към важната част. „Zygote” е с участието на Дакота Фанинг и Хосе Пабло Кантийо, които влизат в ролите на двама оцелели, хванати в капан в арктическа мина, които са принудени да се борят за оцеляване, преследвани от ужасяващо създание.

Готин дизайн на чудовището. От определена гледна точка, тази късометражка ни харесва най-много от всички до момента, но честно казано, не ни се прииска да видим игрален филм, защото ни напомня на толкова много неща, че не е истина – не виждаме какво може да се вкара като идея, което да направи „Zygote” по-свеж и оригинален. От друга страна обаче, това, че ние не можем, не означава, че друг няма да се справи, така че, ако някой се нагърби със задачата, няма да се дърпаме.

За финал ето и споменатото по-горе кратко филмче „God: Serengeti” с Шарлто Копли.

Очаквайте ни и със следващите заглавия от „Oats Studios Experimental Short Films: Volume 1”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Бломкамп според мен има уникална визия,точно този филм ми напомни страшно много за Пришълецът и Нещото,жалко че тъпаците от Фокс не му дадоха зелена светлина за Alien 5…☹

  2. То това му е проблемът на иначе готиното шортче – твърде очевиден rip-off e. Нийлчо има нужда от качествен сценарист, защото като режисьор е чук, но се занимава с банални сюжети.

  3. Първото беше откровено слабо, второто имаше потенциал, това – също. Има хляб в Бломкамп, но наистина му трябва силен сценарист.

  4. Трябва му и мощен оригинален дизайнер. Има добри дизайнери извратеняци в гейминга. За референция вижте откъси от Deadspace 1 и 2.