Броени дни след като обяви и пусна трейлър на най-новия си (според нас обещаващ) проект Oats Studios – продуцентска компания, чиято цел е да произвежда оригинални жанрови късометражни филми, които да се разпространяват безплатно в YouTube и платено в Steam, като идеята е някои от тях в крайна сметка да се превърнат в пълнометражни филми – Нийл Бломкамп представи и първия филм.

Той е озаглавен „Rakka” и ни отвежда през 2020 година в Тексас, където човечеството е пречупено и подчинено от нашествието на превъзхождаща ни в технологично отношение извънземна раса. Без перспектива за по-добър живот, измъчени, но непримирими, хората трябва да намерят кураж в себе си да продължат борбата…

Понеже тази новини ни сварва малко на вратата нямаме време да изгледаме целия 20 мин. филм, затова не можем да изкажем мнението си. Това обаче, което виждаме отгоре-отгоре в първите една-две минути, ни допада и се надяваме финалния резултат да е задоволителен. Надяваме се и целият проект да е успешен за Бломкамп.

Очаквайте ни и със следващите заглавия от „Oats Studios Experimental Short Films: Volume 1”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Сектор 9 среща Терминатор….нещо не ме радва.
    Искам да направят на филм, онова исландското, за ловците на Левиатани.

  2. Xeм има яки неща в късометражката, хем ме остави равнодушен. Нийлчо тотално е влезнал във фаза авто-канибализиране.

  3. Не можа да ме накара да кажа „Трябваше да му дадат да снима Alien 5“.

  4. Само аз ли съзирам аналогия със столицата на Ислямска държава?