Очевидно сме пропуснали да отбележим още един проект в увеличаващата се филмография на Бенедикт Къмбърбач – той ще продуцира и ще участва в подготвяната за Swowtime и Sky Atlantic адаптация на (полу)автобиографичната книга на Едуард Сейнт ОбинPatrick Melrose”.

Описвана като „забавна сатира”, историята се простира от 60-те години на ХХ век до началото на новото хилядолетие, а главен герой на всяка от петте книги, които са в основата на петте подготвяни едночасови епизода, е Патрик Мелроуз. И той, подобно на писателя негов създател, страда от нечовешкото отношение на собствения му баща, който го изнасилва непрестанно от пет до осемгодишна възраст, със знанието на майка му; впоследствие се превръща в аристократичен плейбой и по време на студентските години в един от оксфордските колежи се пристрастява към наркотиците, а по-късно се опитва да възстанови каквото е останало от него. По това време, началото на 90-те години, Обин става писател и до 2000 година публикува петте книги, които (вероятно) действат психоаналитично и освобождаващо за него като човек…

хюго уийвинг и дженифър джейсън лий
Хюго Уийвинг и Дженифър Джейсън Лий

Основните виновници за житейските страдания – на Мелроуз и на неговия създател, са родителите – и ето, че стигнахме до информационния повод да представим тази новина: Хюго Уийвинг и Дженифър Джейсън Лий се присъединяват към екипа и ще влязат в ролите на бащата и майката на Мелроуз. Анна Мейдъли („The Crown) ще се включи в ролята на съпругата на Патрик. Автор на адаптациите е Дейвид Никълс („Далече от безумната тълпа”, „Starter for 10”), а с режисьорските отговорности се е нагърбил Едуард Бергер. Запитан през 2013 кой литературен герой би искал да изиграе, Къмбърбач отговаря „Патрик Мелроуз” – и ето как предпочитанията му водят до екранизация! Никълс споделя:

„Аз съм огромен почитател на романите на Едуард Сейт Обин от години и нямах търпение да работя по адаптациите на тези мрачни, остроумни и просто брилянтни твобри. Бенедикт би бил перфектен Патрик Мелроуз.”

Снимките на телевизионната поредица „Melrose” трябва да започнат през август, локациите за 60-те години са в южна Франция, за 80-те – Ню Йорк, а за началото но новото хилядолетие – Лондон. Това е първата продукция на „Two Cities Television”, компания на бившия изпълнителен директор на Channel Four и IAC Майкъл Джексън. Той, заедно с Рейчъл Хоровиц, Къмбърбач и Адам Акланд ще бъдат изпълнителни продуценти на поредицата.

Технологично погледнато, надали творческият екип ще има готовност за излъчване преди края на тази и/или началото на 2018 година – ще се заредим с търпение и ще почакаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *