Според The Hollywood Reporter Андрес Мушети, който е режисьорски отговорен за очакваната нова адаптация на „То” по Стивън Кинг и който режисира през 2013 година „Mama”, ще се ангажира със Sony, които му предлагат работа по аниме-поредицата от 80-те години „Robotech”. Неговата сестра, Барбара Мушети, ще продуцира филма, заедно с Джани Нунари и Марк Кантън. Работата им до момента все пак е била основно в сравнително нискобюджетния свят на хоръра, и вероятно „Robotech” ще се окаже най-мащабният до момента проект на двамата Мушети.

Поредицата има странен произход – излъчването й започва през 1985 година, като три отделни сюжета от японски анимета са монтирани заедно, „споени” от допълнителен диалог, който да придаде смисъл на историята – и така се излъчват в Щатите (а може би и другаде), за радост на малки и (може би) големи. При все това се оказва, че сериалът, чиито епизоди са на брой 85, вдъхновява създаването на продължения, видеоигри, комикси и дори книги. Действието се развива в бъдещето, когато извънземна технология позволява на човешката раса да конструира гигантски роботи, а тестовият им период се налага от само себе си в момента, в който започва нападение от страна на извънземни… Нали сте гледали „Pacific Rim”? – нищо чудно Гийермо дел Торо и компания да са черпили вдъхновение от аниме-поредицата с пълни шепи…

robotech

И тъй като никой творец не обича да му се прикачат определения, Мушети прави много добър ход, като се захваща с филм за големи роботи – именно за да не го наричат (само) „хорър-спец”. В момента все пак е най-важно как ще се представи той в света на Кинг – срещата с „То” предстои в началото на септември. Още няма яснота за дати на реализация и премиерни срокове за „Robotech”, ала за Sony този проект ще е с приоритет, така че ще гледат да го придвижат бързо в действие.

Междувременно стана ясно, че Анди Мушети ще поеме и телевизионната адаптация на комиксите „Locke & Key – след като Скот Дериксън отстъпи от режисьорското място, поради конфликт в графиците за реализиране на проектите и предпочитания да се отдаде на „Snowpiercer”, мястото му трябваше да се заеме бързо – и това стана с предложение към Мушети. Комиксът на Джо Хил с илюстрации на Габриел Родригес дебютира през 2008 година, а историята се простира чак до времето на американската революция. В центъра на сюжета са Нина Лок и децата й Тайлър, Кинси и Боди, които се опитват да започнат нов живот, оцелели след неописуем ужас. Те се местят в една фамилна къща, известна като „Keyhouse” в Лъвкрафт, Масачузетс. Там откриват магически ключове, които могат да отварят портали – и разбира се, ги погва зловещо създание, което има своя представа за това как трябва да бъдат използвани другите измерения…

По този проект е работено още през 2010 година от Fox Television, но не са успели да го превърнат в поредица; Universal са проявявали желание да направят филм, и най-накрая миналата година Хил взима нещата в свои ръце, като започва работа по сценарий, заедно с ветеана от „Lost” и „Bates Motel” Карлтън Кюз, който все още се води „шоурънър” на подготвяния сериал. Снимките се очаква да започнат още тази година; Барбара Мушети също ще се присъедини в продуцентска роля. Ще продължим да се интересуваме от подробности по тези проекти в развитие.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments