Трябваше ли да залитнем в очаквания, подведени от прекрасната корица на Entertainment Weekly преди месец, и така сериозно 20th Century Fox да ни приземят в реалността с един доста „generic” трейлър? Като почитатели на Агата Кристи и наследството в киното не може да не споделим, че новата трактовка на „Убийство в Ориент Експрес” ни кани в излъскания, подреден интериор на прочутия влак, за да ни запознае с оживелите герои – и впечатлението ни от тази първа среща е просто едно „meh”. Което си е доста убийствено определение – нито си възхитен, нито си отвратен и започва да ти става все едно…

Не вярваме безразличието ни да е „генерирано” (само) от безобразните мустаци на господин режисьора. Със сигурност претенциозният акцент, с който Кенет Брана реди констатации зад кадър, е супер досаден и (вероятно) тенденциозно преекспониран. Представянето на прекрасния актьорски екип е скандално кратко и повърхностно и като се надяваме бъдещите рекламни акценти да коригират този недостатък, ще споделим кой кой е в цялата мозайка.

Джони Деп влиза в ролята на Едуард Ратчет, Мишел Пфайфър е Каролин Хюбърд, Дейзи Ридли е Мери Дебенам, Лесли Одъм-син („Hamilton”) е доктор Арбътнот, Мигел Гарсия Рулфо е Бениамино Маркез, Джуди Денч е принцеса Драгомироф, Оливия Колмън е Хилдегарде Шмит, Пенелопе Круз е Пилар Естравадос, Сергей Полунин е граф Андрений, а Джош Гад е Хектор Маккуин. Участват още Уилям Дефо, Дерек Джакоби, а Кенет Брана остави за себе си ролята на „най-добрия детектив в света” Еркюл Поаро.

Историята проследява разследването на мистериозно престъпление в легендарния Ориент Експрес, а 13 напълно непознати пътници се оказват свързани… от подозрение в убийство. Всеки може да го е извършил! Но един е човекът, който може да подреди пъзела, преди убиецът да се насочи към следваща жертва!

Работата по сценария на филма е поверена на Майкъл Грийн, отговорен като писател и за продължението на „Blade Runner”, както и отчасти за „American Gods”. Продуценти са самият Брана, Ридли Скот, Саймън Кинберг, Марк Гордън, Адития Сууд, Майкъл Шафер и Джуди Хофлънд.

Премиерата на „Убийство в Ориент Експрес” („Murder on the Orient Express”), който чакаме вече с не-толкова голямо нетърпение, е предвидена за 10 ноември 2017. Студиото е има желание да се разпространи viral в мрежата и един специален сайт cluesareeverwhere.com, чрез който всеки посетител (уж) може сам да опита да сглоби общата картина на престъплението.

murder-on-the-orient-express-poster

А сега, за да не изхейтим тотално и напудрения с карминеночервен дим локомотив на постера, се изкушаваме (отново) да пуснем класическия трейлър на класическата адаптация от 1974 година, с подписа на Сидни Лъмет.

https://www.youtube.com/watch?v=u0ykCP1AYlk

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Ами какво да кажа ……Въпреки че съм фен на Агата Кристи и Еркюл Поаро, не знам дали изобщо има смисъл от този филм. Книгата сме я чели , гледали сме филма от 1974 г, както и няколко екранизации, всичко е ясно – кой , кога ,защо.Мисля ,че този филм , дори и да бъде добре направен , просто няма как да избяга от сянката на скуката и клишето, надвиснали над него още от сега.Просто няма какво ново да се случи , самата история е доста ограничаваща сценария , няма как да се добави нещо ново. Ако все пак бъдат направени някакви такива опити (разни екшън сцени например) , просто ще се наруши класическата тайнствена атмосфера на А. Кристи. и ще се получи една манджа с грозде., направо не ми се мисли.
    Все пак , дано да не съм прав.

  2. Филма ще е убийствен провал финансово, а Бранчо не е успял да си надскочи егото и е решил че ще го раздава по френски. Освен мустаци и брада да му бяха сложили, дори Дензъл ми е по-автентичен за Поаро.

  3. Много зле…. а музиката е „най-подходящата “ във Вселената. Направо изкърти самата Вселена…..

    П.С. Я да вземем например едни Дени Вилньов какъв филм ще направи от това, въпреки ограниченията както каза Бен по нагоре…..

  4. Самият факт на присъствие на цветнокож персонаж сред героите е извращение и убива всичко друго. Можеше поне да го направят „Убийство на вампири в Ориент Експрес“ или „Ориент експрес и отмъщението на зомбитата“….

  5. Изборът на музика ме убива, наистина. Чел съм книгата преди много години, спомням си единствено, че ми допадна много, но определено не ми харесва такъв тип „модернизация“.

  6. Ах този мустак… Мисля, че това много ще измести темата от самия филм… едва ли са търсили такъв ефект… Но защо… защо този мустак 😀