murder on the orient express

От декември 2013 сме запремятали новини по адрес на новата екранизация на „Убийство в Ориент Експрес”, и след като вече е заснета, кампанията за популяризирането й може да започне с едно категорично „Уау!” Корицата на Entertainment Weekly изглежда страхотевично добре – особено за фенове, които си падат по филми „в епоха” и ценят умелите реверанси към миналото.

Все се заричаме да ограничим ползването на прекалено силни определения (не и преди да видим трейлър!), обаче строената отбрана компания е наистина внушителна – начело с издържаните (по автор) мустаки е господин режисьора в ролята на Еркюл Поаро – Кенет Брана, на когото правят компания несравнимата Джуди Денч, винаги загадъчния Уилям Дефо, една сериозна версия на Джони Деп, прекрасни Мишел Пфайфър, Пенелопе Круз и Дейзи Ридли и още Оливия Колман, Лесли Одъм-син („Хамилтън”), Люси Бойнтън („Sing Street”), Джош Гад, Дерек Джакоби и др.

orient-express-movie-img02-20170504

20th Century Fox се надяват, че новите поколения ще проявят интерес към атрактивно поднесена криминална история от майсторката Агата Кристи, пък и вече са минали повече от 40 години от екранизацията на Сидни Лъмет (с шест номинации за Оскар и сериозни боксофис приходи) – време е за свеж поглед под формата на нов римейк.

Работата по сценария беше поверена на Майкъл Грийн, отговорен като писател и за продължението на „Blade Runner”, както и отчасти за „American Gods”. Продуценти на „Убийство в Ориент Експрес” са самият Брана, както и Ридли Скот, Саймън Кинберг, Марк Гордън, Адития Сууд, Майкъл Шафер и Джуди Хофлънд.

Murder on the Orient Express (2017) Michelle Pfeiffer
Murder on the Orient Express (2017) Johnny Depp
Murder on the Orient Express (2017) Manuel Garcia-Rulfo, Daisy Ridley and Leslie Odom Jr.
Murder on the Orient Express (2017) Kenneth Branagh

Премиерата на „Убийство в Ориент Експрес” („Murder on the Orient Express”) , който чакаме с нетърпение и любопитство към работата на Брана (нали не забравяте, че именно той режисира „Тор” за Marvel Studios?), е предвидена за 10 ноември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Какъв е смисъла от цялото това упражнение, като краят е ясен.

    1. Направо под всякаква критика – мустакът е толкова фейк, че и от Марс ще го забележат… Защо Брана не нае за ролята Дейвид Съчет…

    2. Според мен Брана е що-годе подходящ за ролята, просто стайлингът му е абсурден – без значение дали е близо или далече от описанието на Агата Кристи, визията му е смехотворна и бутафорна. Обаче проектът има убийствен каст и го чакам с нетърпение.