Честно казано, не вярвахме, че някога ще напишем горното заглавие. В продължение на цели 17 години (откакто снимките на първоначалния вариант на филма с Джони Деп и Жан Рошфор се разпаднаха – трагедия, документирана от чудесния „Изгубени в Ла Манча”) Тери Гилиъм се опитва да заснеме „The Man Who Killed Don Quixote” („Човекът, който уби Дон Кихот”), но нещо все не му се получаваше.

В крайна сметка обаче, всички отрицателни сили (съдба, лош късмет, дявол, бог, както искате го наречете), които Гилиъм бори при всеки един свой проект и тук се бяха заинатили сериозно, се предадоха и той най-накрая завърши мечтания си филм. Новината бе съобщена лично от него на официалната му фейсбук страница със следната картинка и текст:

the man who killed don quixote

Извинявам се за дългото мълчание. Бях зает да подреждам багажа в камиона и сега се прибирам в къщи. След 17 години завършихме снимките на „The Man Who Killed Don Quixote”.

Muchas gracias на целия екип и всички, които вярваха. QUIXOTE VIVE!

Алелуя, брадър!

Но внимание! Знаем какво ще кажете, сега предстои постпродукция и пак може да се обърка нещо. Ние обаче не сме чак такива циници (нито пък искаме да се правим на „забавни”, като пускаме такива очевидности, които уж трябва да минават за шегици) и смятаме, че дори Гилиъм не е чак такъв карък и ще успее да завърши филма. Стискаме палци да се получи наистина добър.

В този, последен вариант, „The Man Who Killed Don Quixote” („Човекът, който уби Дон Кихот”) изглежда така: режисьор е Тери Гилъм, който е и сценарист наравно с Тони Грисони, а в основата, разбира се, е безсмъртният роман на Мигел де Сервантес „Дон Кихот”. В ролите са Джонатан Прайс, Адам Драйвър, Стелан Скарсгард, Олга Куриленко, Джорди Мола и др.

Премиерата се очаква през 2018-та.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments