„Cat Shit One”

В апогея на „Играта на играчките 3” и в деня, в който ставаме свидетели на първите кадри от „spin-off”-a на “Шрек” „Puss in Boots” ние решихме да ви запознаем с една анимацийка, която ни изглежда далеч по-вълнуваща от поредния холивудски опит да ни баламосва със стари трикове.

За какво става върос? Ами, за анимационната екранизация на популярна манга серия „Cat Shit One” (известна в Щатите като „Apocalypse Meow!”), в която трима американски войници – зайците Бота, Пърки и Ратс – участват във всекидневни мисии по време на Виетнамската война, като междувременно ни запознават с исторически факти, статистика и видове оръжия и тактики, използвани от отделните сили по време на военните действия.

Разбира се, за да се придаде малко по-модерно звучене на историята, военният конфликт е сменен и действието на компютърно генерираната анимационна серия ще се развива в Близкия изток, някъде след 1991 година. Както и досега, за да можете по-лесно да се ориентирате в обстановката, отделните националности са представени чрез различни животни, като в повечето случаи не е обръщано много внимание на политическата коректност.

От друга страна, на кой му е притрябвала каквато и да е коректност при положение, че имаме супер сладички зайчета въоръжени като за световно(а).

Нашето мнение е, че така и така децата гледат всякакви малоумщини, защо пък в крайна сметка да не понаучат нещо за военните конфликти, които са част от историята ни като вид още от самото ни прохождане.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Хахаха просто си представям как на някое зайче му хвръква сладката муцунка след като е уцелено от шрапнел…Дано вкарат поне малко реализъм. Че иначе хората пак ще си помислят, че войната е хубаво нещо.